Preddiplomski stručni studijski smjer Gastronomija

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 3 godina(e)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Veleučilište Aspira

Kategorija: Fakulteti

Opis

Aspira je u okviru preddiplomskog studija Međunarodnog menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu pokrenula novo studijsko usmjerenje – Gastronomija.

Naime, poznato je da posljednjih godina Hrvatska uspješno gradi poziciju jedne od rastućih mediteranskih ”gourmet destinacija” a taj rast i razvoj temelji se na bogatoj gastro-enološkoj tradiciji te raznolikoj ponudi ugostiteljskih objekata. Kako bi se gastro-enološki proizvod mogao razvijati  potrebno je imati kvalitetne kadrove koju su educirani za kreiranje vrhunskog proizvoda te koji idu u korak sa suvremenim trendovima. Ovim,  prvim međunarodnim studijskim smjerom Gastronomije u Hrvatskoj,  Visoka škola Aspira želi ”kreirati” upravo takav, kvalitetan kadar, te kao j jedina takva visokoškolska institucija obrazovati i  poticati  studente da budu nositelji razvoja hrvatske gastronomije.

Tijekom nastave, radionica, seminara, projekata i vježbi studenti će stjecati vrijedna praktična znanja od istaknutih domaćih i inozemnih stručnjaka iz područja gastronomije, enologije, ugostiteljstva, hotelijerstva, ekonomije, menadžmenta i gospodarstva, te na taj način stjecati vještine koje će kasnije moći primjenjivati  i u najzahtjevnijim situacijama.

Suradnja s uglednom Swiss Education Group, jednom od vodećih svjetskih obrazovnih organizacija hotelijerstva i turizma, osigurala je Aspirinim studentima mogućnost nastavka školovanja u Švicarskoj te stjecanje švicarske i američke diplome, što je nedvojbeno jedna vrlo vrijedna pogodnost studiranja na Aspiri.

KOME JE NAMIJENJEN STUDIJ

Program preddiplomskog stručnog studijskog smjera Gastronomije Visoke škole Aspira namijenjen je svima koji žele steći nova ili unaprijediti postojeća znanja u Gastronomiji te biti nositelji razvoja hrvatske gastronomske ponude kao konkurentne prednosti na turističkom tržištu.

TRAJANJE STUDIJA

Studijski smjer traje 3 godine (6 semestara) i izvodi se kao redovni i izvanredni. Završetkom Gastronomije stječe se, prema odredbama Bolonjskog procesa, najmanje 180 ECTS bodova i stručni naziv:

- stručni/a prvostupnik/ prvostupnica međunarodnog menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu, smjer Gastronomija

STRUČNA PRAKSA – NAJBOLJA PRIPREMA ZA TRŽIŠTE RADA

Stručna praksa sastavni je dio ovog programa već od prve godine. Studenti se na taj način upoznaju sa svojim budućim poslom te stječu značajne kontakte koji im mogu pomoći u svakodnevnom poslovanju.

Na studijskom smjeru Gastronomija naglasak  je se stavljen upravo na praksu, stoga studenti, osim praktične nastave kroz prve dvije godine studija, na trećoj godini imaju cijeli jedan semestar posvećen isključivo stručnoj praksi. Također, na posljednjoj godini studija studenti odlaze na studijsko ”gastro putovanje” gdje u prestižnim i nagrađivanim restoranima uče od vrhunskih stručnjaka. 

GOSTI PREDAVAČI

Priznati hrvatski i inozemni stručnjaci iz područja gastronomije kao gosti predavači, kako u teorijskom tako i u praktičnom dijelu nastave. Aspira je ostvarila niz suradnji s elitnim ugostiteljskim kućama, čiji kuhari i F&B menadžeri spremno dijele svoja iskustva i znanja sa studentima.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.