3D modeliranje u strojarstvu

Trajanje: 2 dan(a)
Rok prijave: Otvorene prijave
EduCentar cijena:
92,90 EUR + PDV
Pošalji upit za program

Opis

Predavači: 

  • Ivan Vrljičak, predavač,
  • Igor Šuljić, predavač

3D modeliranje u strojarstvu se koristi za koncipiranje, projektiranje, izradu projektne dokumentacije, generiranje CNC koda u strojarstvu. Poznatiji su još i kao CAD/CAM programi. CAD/CAM predstavlja integraciju računalno potpomognutog dizajniranja i proizvodnje u jednom programskom paketu.

CAM se također može odnositi na korištenje računala za pomoć u svim operacijama proizvodnog procesa, uključujući planiranje, upravljanje, transport i skladištenje. Primarna svrha CAD/CAM-a je stvoriti brži proizvodni proces, komponente i alate preciznijih dimenzija. Autodesk Inventor je jedan od najzastupljenih programa koji se koristi za tu svrhu.

Seminar ima za cilj objasniti osnovne principe 3D modeliranja podržanog računalom, upoznavanje s sučeljem programa Autodesk Inventor, izrada 3D modela strojarskog dijela te na osnovu 3D modela vrši se izrada tehničke dokumentacije.

Seminar će obraditi sljedeća pitanja:

  • Sučelje programa Autodesk Inventor 2022
  • Princip rada s 3D programima
  • Korištenje pojedinih modula programa Autodesk Inventor 2022
  • Izrada 3D modela strojnog dijela
  • Izrada projektne dokumentacije (nacrt)

Ciljana skupina polaznika: projektanti, inženjeri strojarstva, strojarski tehničari.

Ciljevi seminara: Seminar ima za cilj osposobiti polaznike za izradu 3D modela strojnog dijela te na osnovu modela izraditi tehnički nacrt.

KOTIZACIJA SEMINARA: 92,91 EUR + PDV (700,00 kn + PDV). U cijenu su uključeni materijali, te korištenje programa i računala.

Mjesto održavanja: Sveučilišni odjel za stručne studije, Kopilica 21, Split

Vrijeme održavanja: 14. i 15.02.2024. godine

Rok za prijavu: 12.02.2024. godine

Obrazac za prijavu

Raspored i sadržaj seminara:

1. Dan

09:00-11:00

Upoznavanje sa programom Autodesk Inventor, organizacija radne okoline, izbornici, prozori, moduli.

11:00-11:30

Pauza

11:30-14:00

Definiranje 2D geometrije, osnovne naredbe za 2D crtanje. Kreiranje ravnina, oblikovanje nacrtane forme dodjeljivanjem kota i ograničenja. Pitanja i odgovori

2. Dan

09:00-11:00

Izrada pojedinačnih prostornih modela. Izrada sklopova uz korištenje biblioteka standardnih elemenata.

11:00-11:30

Pauza

11:30-14:00

Izrada tehničke dokumentacije s potrebnim projekcijama, presjecima, kotama i ostalim oznakama. Pitanja i odgovori

Životopis predavača:

  • Ivan Vrljičak, stručni specijalist inženjer strojarstva

Od rujna 2005. do svibnja 2014. zaposlen u tvrtci „Dalvin – Split“, u radnoj jedinici „RJ Održavanje“, gdje je radio na poslovima održavanja automatiziranih linija za proizvodnju, te održavanju prateće opreme vezane za radne procese u proizvodnji. Tijekom zadnje dvije godine radio kao rukovoditelj „RJ Održavanje“.

Od svibnja 2014. zaposlen kao laborant na Odsjeku za strojarstvo. Na Odsjeku radi u laboratorijima za strojnu obradu, toplinsku obradu, zavarivanje, te termodinamiku, mehaniku fluida i energetske sustave te na izvođenju laboratorijskih vježbi.

Dana 07. rujna 2018. izabran u zvanje predavača na Odjelu za stručne studije, Sveučilišta u Splitu.  Od tog razdoblja izvodi teoretsku i praktičnu nastavu iz kolegija Automatika, Automatizacija industrijskih postrojenja, CAD I i CAD II.

  • Igor Šuljić, magistar inženjer strojarstva

Igor Šuljić diplomirao je 2016. na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu i stekao zvanje magistar inženjer strojarstva.

Od travnja 2017. zaposlenik je Odjela za stručne studije Sveučilišta u Splitu, prvo kao asistent, gdje je održavao vježbe iz kolegija Tehničko crtanje i CAD, CAD I, CAD II te Elementi strojeva I i Elementi strojeva II, a zatim od siječnja 2023. kao predavač, gdje je nositelj na kolegijima Elementi strojeva I i Elementi strojeva II.

Kao nastavnik na Odjelu za stručne studije Sveučilišta u Splitu izradio je velik broj znanstvenih i stručnih radova iz područja strojarstva, a uža specijalnost mu je područje konstrukcija i konstruiranja pomoću računala.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.