NOVO! Stjecanje SSS i prekvalifikacije za zanimanje farmaceutski tehničar

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 3372 sat(i)
EduCentar cijena: 3.465 EUR 4.950 EUR - Prijave u tijeku!

Naziv: Učilište Ambitio - ustanova za obrazovanje odraslih

Kategorija: Tečajevi

Opis

 

EDUCENTAR CIJENA: 4.950,00 EUR – 3.465,00 EUR Za 1. generaciju 30% popusta za bilo koji način plaćanja

DODATNA POGODNOST: 5% prilikom uplate cjelokupnog iznosa školarine

Raspisan je natječaj za upis u 1. generaciju polaznika programa stjecanja SSS i prekvalifikacije za zanimanje farmaceutski tehničar

raspisuje

NATJEČAJ

za upis polaznika u program prekvalifikacije za zanimanje farmaceutski tehničar

Uvjeti za upis:

U program prekvalifikacije za zanimanje farmaceutski tehničar može se upisati osoba s najmanje navršenih sedamnaest godina života i završenom srednjom školom.

Prilikom prijave potrebno je:

  1. popunjeni obrazac za prijavu dostupan na web stranicama Učilišta Ambitio – ovdje,
  2. presliku završne svjedodžbe srednje škole i svjedodžbe svakoga razreda za program prekvalifikacije (svjedodžbu osnovne škole za stjecanje srednje stručne spreme),
  3. presliku rodnog lista,
  4. presliku domovnice,
  5. presliku osobne iskaznice,
  6. liječnička potvrda medicine rada da ne postoje kontraindikacije za obavljanje poslova farmaceutskog tehničara.

Prijave za upis zaprimaju se  do 12. veljače 2024. godine.

Upisi za program vršit će se od 13. do 19. veljače 2024. godine odnosno do popunjenja slobodnih mjesta.

Dokumente za prijavu potrebno je slati e-mail info@uciliste-ambitio.hr, poštom ili osobno. Kandidati koji zadovolje uvjete za upis bit će obaviješteni i pozvani na upis putem e-maila. Upisi će se vršiti u prostorijama Učilišta Ambitio, Kuniščak 1A, 10 000 Zagreb.

Početak nastave je planiran za 19. veljače 2024. godine.

UČILIŠTE AMBITIO, Kuniščak 1A, Zagreb,

tel: 01 4677 802, fax: 01 4677 801, info@uciliste-ambitio.hrwww.uciliste-ambitio.hr

O programu:

Zašto upisati program stjecanja srednje stručne spreme i prekvalifikacije u Učilištu Ambitio?

Prednost Učilišta Ambitio je u drugačijem, inovativnom i prilagođenom pristupu obrazovanju. Time učenje postaje zanimljivije, fleksibilnije i jednostavnije što jest glavni cilj za obrazovanje odraslih.

S obzirom na obećavajuću perspektivu po pitanju zaposlenja i visine plaća zanimanje farmaceutski tehničar postalo je jedno od najprivlačnijih zanimanja u sektoru zdravstva i socijalne skrbi u Republici Hrvatskoj i Europskoj Uniji. Zbog povećane prosječne starosti populacije i sve veće potrebe za lijekovima raste i potreba za farmacetskim tehničarima.

Program stjecanja srednje stručne spreme (prve kvalifikacije) i prekvalifikacije za zanimanje farmaceutski tehničar provodi se konzultativno-instruktivnim oblikom izvođenja nastave u ukupnom trajanju od 3 183 sati (20-24 mjeseci) + 189 sati praktične nastave.

Polaznici koji do sada imaju položene opće obrazovne predmete iz prethodne srednje škole polagat će samo razlikovne predmete.

Što radi farmaceutski/a tehničar/ka?

Farmaceutski/a tehničar/ka radi u pripremi i proizvodnji farmaceutskih proizvoda poput lijekova te dijetetskih ili kozmetičkih proizvoda koristeći farmaceutske sirovine. Posao može obavljati u ljekarni, laboratoriju ili u samoj proizvodnji farmaceutskih proizvoda ovisno o odgovornostima i zadatcima u okviru posla.

Ljekarna predstavlja najčešće mjesto rada farmaceutskog/e tehničara/ke s obzirom da postoji najveći broj mogućih radnih mjesta u istima. Farmaceutski/a tehničar/ka u ljekarnama su zaduženi za pripremanje različitih farmaceutskih pripravaka. To podrazumijeva dozirano miješanje sastojaka prema standardnim receptima u obliku otopina, krema, čajeva, masti itd. Uz samo pripremanje pripravaka također vodi laboratorijski dnevnik u koji bilježi popis svih pripravaka u laboratoriju ljekarne te tako vodi evidenciju roka trajanja svakog pripravka.

U laboratoriju farmaceutski/a tehničar/ka radi prema uputama i pod nadzorom voditelja ili znanstvenika istraživača. Farmaceutski/a tehničar/ka u laboratoriju  kontrolira funkcionalnosti laboratorijske opreme te priprema i vodi proces kontrole i identifikacije supstanci. To uključuje razne fizikalno-kemijske i biološke analize laboratorijskih uzoraka radi utvrđivanja kvalitete. Oprema u laboratoriju može biti vrlo precizna i procesi automatizirani, što znači da farmaceutski/a tehničar/ka mora znati rukovati opremom i koristiti se računalom u svakodnevnom radu. Nakon završene propisane analize također vrši skladištenje laboratorijskih uzoraka, a tijekom cijelog radnog dana vodi i laboratorijski dnevnik o zadatcima, njihovim fazama i trajanju.

Farmaceutski/a tehničar/ka u farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji priprema proizvodnju te nadzire tehnološke faze (otapanje, tabletiranje, mljevenje, sijanje) u proizvodnji farmaceutskih i kozmetičkih preparata (injekcija, sirupa, otopina, masti, tableta, granula i dr.). Nadzor obuhvaća provjeravanje ispitivanja ispravnosti vitalnih dijelova proizvodnih postrojenja te identifikaciju i kontrolu svih važnih sirovina koje ulaze u proizvodni proces. Osim nadziranja tehničkih aspekata proizvodnje, također nadzire radnike u proizvodnji, dodjeljuje zadatke te periodički nadređenima podnosi izvještaj o stanju postrojenja, radu kadrova te evidenciji količine i kvalitete proizvedenih proizvoda. Evidentira proizvedenu količinu i kvalitetu proizvedenih roba

Praktična nastava traje mjesec dana. Može se obavljati u javnoj ili bolničkoj ljekarni. Svrha praktične nastave u ljekarnama je upoznati polaznike s ljekarnom i ljekarničkom djelatnošću. Partneri Učilišta Ambitio na ovom programu su: BIOCentar -inkubacijski centar za bioznanosti, Ljekarne Lukačin i PrimaPharme Ljekarne.

Program se upisuje u e-radnu knjižicu!

Program je odobren Rješenjem Ministarstva znanosti i obrazovanja kao formalni program koji se upisuje u e-radnu knjižicu.

Mogućnost kreditiranja

Ukoliko niste u mogućnosti iskoristiti neki od ponuđenih plaćanja školarine na raspolaganju je i povoljnije kreditiranje u PBZ-u, koja je ujedno i poslovni partner Učilišta Ambitio.

 

Privredna banka Zagreb kao poslovni partner Učilišta omogućava budućim polaznicima mogućnost ugovaranja kredita u svrhu plaćanja školarine i troškova obrazovanja. Poslovnice specijalizirane za ovu vrstu kredita su isključivo zagrebačke poslovnice Cvjetni Trg i Kod Cibone. Kako bi svi naši budući polaznici obrazovanja mogli ostvariti pravo na povoljnije uvjete kreditiranja, potrebno je u navedenim poslovnicama naglasiti kako će se školovati u Učilištu Ambitio.


 

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.