Google Analytics 4 - novi pogled na vaše podatke

Trajanje: 7 sat(i)
Rok prijave: Otvorene prijave
EduCentar cijena: 224 EUR + PDV 264 EUR
Pošalji upit za program

Opis

Vrijeme

 • petak13. 09. 2024. godine | 09:00 -  16:00 sati

Predavač

 • Robert Petković

Mjesto

 • Batak Grill, Remetinečka cesta 14, Zagreb

Maksimalan broj sudionika

 • 25

Kotizacija

 • 264 € 224 € + PDV
Popust za rane prijave i uplate do 20.8.2024. godine.

Znate li da u Google Analyticsu 4 možete u glavnom meniju imati samo one izvještaje koji su vam potrebni?

Znate li ​i da u GA4 imate izvještaje koji vam mogu pomoći ​da lakše rasporedite marketinške budžete za 2024?

Google Analytics je alat koji se koristi za praćenje uspješnosti digitalnih aktivnosti, a na temelju točnih podataka koje generira, lakše je donijeti i procijeniti poslovne odluke.

Od 01. srpnja 2023. godine podaci o posjećenosti web stranice više se ne vide u „starom“ sučelju, ali su dostupni u novom analitičkom proizvodu - Google Analytics 4. Najveći izazovi kao i problemi nastat će upotrebom novog alata, koji ne preuzima podatke „starog“ Analyticsa, ali prikazuje nove podatke na sasvim nove načine, koji su postojećim korisnicima Google Analyticsa manje razumljivi.

Kroz praćenje, mjerenje i evaluiranje prikupljenih podataka (o posjetiteljima, web stranicama i sl.), možemo zaključiti koje dijelove weba ili marketinške strategije treba poboljšati, a u svrhu ostvarivanja poslovnih ciljeva.

Kako navodi Google, novi Analytics prikuplja podatke web-lokacija i aplikacija radi boljeg uvida u korisničko putovanje, koristi događaje (events) a ne prikaze stranica kao osnovu svih metrika, te uključuje kontrole privatnosti (mjerenje bez kolačića, bihevioralno modeliranje i modeliranje konverzija) za točniji prikaz podataka svih korisnika.

Na radionici možete doznati koje vas promjene očekuju u novom sučelju GA4, kako se što prije i lakše prilagoditi na nove postavke, kako doći do poznatih izvještaja i odgovora na pitanje, kao i vidjeti primjere nekih novh izvještaja.

Iz programa seminara

 • Što je Google Analytics 4 (GA4)?
 • Usporedba „starog“ i „novog“ sučelja
 • Koje izvještaje nudi „stari“ Analytics, a koje „novi“?
 • Koje promjene donosi i kako iskoristiti prednosti koje nudi?
 • Na koji način prilagoditi GA4 za poslovanje?
 • Kako čitati izvještaje i analitike?
 • Kako je regulirana privatnost podataka?
 • Primjeri starih izvještaja i kako izgledaju novi
 • Pitanja i odgovori sudionika

Namjena seminara

Seminar je namijenjen vlasnicima biznisa, direktorima, voditeljima prodaje i marketinga, marketinškim agencijama te svima koji žele poboljšati svoju internetsku stranicu i online prodaju i prezentaciju.

Način realizacije seminara

Power Point prezentacija koja se naslanja na realne primjere iz prakse i iskustva predavača. Polaznicima će biti prikazana izrada i definiranje Google Analytics izvješća.

Predavač

Robert Petković stručnjak je za Google Analytics s više od 20 godina iskustva u svemu vezano uz web. Karijeru je započeo kao web developer a posljednjih 10 godina proveo je kao jedan od najistaknutijih analitičara u regiji. Studirao je psihologiju te su njegova prva praktična znanja na fakultetu bila vezana uz kreiranje i provođenje eksperimenata, obradu, analizu i interpretaciju dobivenih podataka. Nakon godina iskustva u izradi web stranica, svoje interese usmjerio je na analizu ponašanja korisnika, uspješnosti kreiranih sadržaja i poboljšanje uspješnosti svih webova na kojima surađuje. Radio je kao analitičar u Multilinku, Degordianu, Agrokoru i agenciji Bruketa&Žinić&Grey, a trenutno je direktor digitalne analitike u Pro Media Grupi. Jedan od rijetkih stručnjaka u regiji Balkana koji svakodnevno koristi Analytics te surađuje s vodećim svjetskim stručnjacima na području digitalne analitike. Trenutačni profesionalni izazovi su mu napredna implementacija Google Analytics-a pomoću Tag managera, Enhanced Ecommerce, Growth hacking, integracija online i offline podataka i sve što vole analitičari.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.