Upravljanje stresom

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 1 dan(a)
EduCentar cijena:
331,81 EUR (2.500 kn)

Naziv: Ramiro

Kategorija: Poslovna edukacija

Opis

U suvremenom užurbanom svijetu stres je postao dio naše svakodnevice. Situaciju uglavnom ne možemo promijeniti, ali možemo promijeniti način kako je doživljavamo. Naš vam trening pruža alate za uspješno upravljanje stresom i otkriva kako svaku stresnu situaciju okrenuti u svoju korist.

Svi kontakti koji su zainteresirani za ovaj trening će biti obaviješteni kada se dosegne minimalni broj polaznika (10 osoba) te će se obaviti provjera jesu li još zainteresirani za trening. Termin održavanja treninga se određuje nakon popunjavanja minimalnog broja polaznika (10 osoba).

Što dobivate našim treningom

 • Uz pomoć psihologijskih instrumenata, procijenit ćete aktualnu razinu vlastitog stresa i promisliti koji su njegovi najčešći pokretači
 • Naučit ćete prepoznati elemente stresa u svojem svakodnevnom životu i osvijestiti njegove tjelesne, emocionalne i intelektualne posljedice
 • Otkrit ćete kako iskoristiti vlastite snage i mogućnosti za učinkovito upravljanje stresom
 • Naučit ćete proaktivne reakcije na stresne situacije, odnosno uspješne strategije prelaska iz stanja zabrinutosti u aktivno rješavanje problema
 • Vještine stečene na ovom treningu bit će vaši saveznici u nošenju sa zahtjevnim i nepredviđenim situacijama, na poslu i u privatnom životu
 • Dugoročni akcijski plan za smanjenje i bolje upravljanje stresom pomoći će vam izgraditi sliku o sebi i osnažiti vlastito samopouzdanje

Naš pristup

Temelj svakog našeg treninga je interaktivnost. Kroz diskusiju i razmjenu iskustava, osvijestit ćete stresne situacije koje se događaju i drugima i izazivaju slične reakcije te zajednički raditi na njihovu konstruktivnom unapređenju.

Ovakav način rada donosi maksimalnu korist kroz primjenu usvojenih znanja, analizu ishoda i konkretne prijedloge kako unaprijediti svoje upravljanje emocijama.

Metode koje koristimo

 • Ispunjavanje upitnika
 • Praktične vježbe
 • Igranje uloga
 • Diskusije
 • Razmjena konkretnih znanja i iskustva
 • Kontinuirane povratne informacije 

Zašto Ramiro

 • 650+ održanih treninga
 • Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu u radu s djelatnicima iz najrazličitijih područja i svih organizacijskih razina, upoznati smo s sa širokim spektrom svakodnevnih situacija koje stvaraju stres, kako na poslu, tako i u privatnom životu. Poseban naglasak stavljamo na individualiziran pristup potrebama i ciljevima svakog polaznika, kako bi već tijekom treninga počeli raditi na najčešćim izazovima s kojima se susreću
 • SVI KLIJENTI

Zašto tako reagiramo?

Nagomilane obveze, užurbani tempo rada, stalni zahtjevi za poboljšanjima… Odjednom shvatite kako ste neprestano u stanju napetosti, što utječe i na vašu koncentraciju te radnu efikasnost.  Situaciju uglavnom ne možemo promijeniti, ali možemo promijeniti način kako ju doživljavamo. U vrijeme kada je ljudski mozak evoluirao, čovjek je bio negdje na sredini hranidbenog lanca. Da bi uspješno preživio, trebali su mu snažni mehanizmi straha i tjeskobe. Okolina je bila opasna i ugrožavala je fizičku sigurnost pa je bilo bitno imati jake mehanizme preživljavanja. Stres je dakle naša evolucijska tekovina, prirodna obrana od opasnih situacija, koja nam pomaže reagirati brzo i učinkovito.

Ipak, dok je tada postojala primarno fizička opasnost, u suvremenom svijetu brinemo se više za svoju psihičku sigurnost. Strahujemo od gubitka prijatelja, socijalne podrške, radnog mjesta, reputacije, statusa, voljene osobe. S druge strane, naše su sadašnje reakcije iste kao u prošlosti. Primjerice, suočeni s kritikom, ili napadamo u samoobrani, ili bježimo ili se bespomoćno prepustimo. Pritom nam je najveći neprijatelj osjećaj bespomoćnosti koji uzrokuje podcjenjivanje ili zaboravljanje snaga koje imamo za konstruktivno suočavanje s izazovima. 

Je li stres štetan?

Stres je naš odgovor na specifične zahtjeve okoline koji nam omogućuje da se uspješno nosimo s posebnim fizičkim ili mentalnim opterećenjima. On je prirodna reakcija tijela i u malim količinama može djelovati stimulirajuće. Međutim, u suvremenom načinu života neprestano smo izloženi malim količinama stresa i gotovo smo izgubili sposobnost aktiviranja prirodne reakcije opuštanja. Na taj je način naše tijelo u stalnom stanju pripravnosti.

U kombinaciji s osjećajem bespomoćnosti i nemogućnosti kontrole situacije, to nas može dovesti najprije do pada učinkovitosti, a dugoročno i do ozbiljnih zdravstvenih problema. Problem sa stresom je što kad ga ima previše, dolazi do sagorijevanja i drugih zdravstvenih problema, dok nas u premaloj količini čini neproduktivnima. Pomoći ćemo vam u pronalaženju osobne razine pobuđenosti organizma koja dovodi do najboljih rezultata te odgovornom radu na njezinu zadržavanju.

Može li se doista upravljati stresom?

Možda vam se iz osobnog iskustva čini da je odgovor ne, posebno u kontekstu trenutačne količine i intenziteta radnih zadataka. Doista postoje situacije kada ne možemo utjecati na intenzitet posla, (npr. projekti s kratkim rokovima ili važnim klijentima), no možemo utjecati na način kako te situacije doživljavamo i kako im pristupamo. 

Drevna budistička molitva kaže: "Bože, daj mi snage da promijenim ono što mogu, strpljenja da prihvatim ono što ne mogu promijeniti i mudrosti da razlikujem to dvoje!" Zvuči jednostavnije nego što to doista jest? Dobra vijest je da u tome niste sami – psihologija je dosad razvila brojne tehnike za uspješno suočavanje sa stresom, a mi smo tu da vam pomognemo da one postanu dio vaše svakodnevice.

Javite nam se

Nagomilane obveze i užurbani tempo života drže vas u stanju napetosti, što utječe i na vašu koncentraciju te radnu efikasnost. Opremit ćemo vas pravim alatima za uspješno upravljanje svakodnevnim stresom i naučiti kako stresnu situaciju okrenuti u svoju korist.

DOGOVORITE BESPLATNI RAZGOVOR

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.