Fizioterapija

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 2 godina(e)
EduCentar cijena:
3.450,79 EUR (26.000 kn)

Naziv: Sveučilište Libertas

Kategorija: Fakulteti Kategorija: Tečajevi

Opis

Fizioterapija je zdravstvena struka u intenzivnom razvoju i zahtjeva od fizioterapeuta da u svom radu koriste najbolju stručnu praksu temeljenu na znanstvenim spoznajama, a složenost zdravstvenih postupaka, nove metodologije i tehnologije zahtijevaju stjecanje dodatnih vještina i kompetencija.

Demografske promjene u zemlji, promjene u organizaciji zdravstvenog sustava u javnom i privatnom sektoru zdravstva, stope morbiditeta od kroničnih nezaraznih bolesti kao i razvoj zdravstvenog turizma povećalo je  potrebu za stručnjacima koji  su educirani  za provođenje složenih fizioterapijskih i rehabilitacijskih postupaka prema preporukama Svjetske konfederacije za fizikalnu terapiju (WCPT).

Diplomski sveučilišni studij fizioterapije je prema načelima Bologne nastavak u vertikalnom obrazovanju fizioterapeuta sukladno europskim i svjetskim standardima u edukaciji ove profesije.

Obuhvaća i zasniva se na tri ključna područja studija: temeljne biomedicinske znanosti koje su podloga za razumijevanje procesa primjene fizikalne terapije, suvremenu metodologiju i tehnologiju fizioterapije te znanstveno vrednovanje postojećih i istraživanje novih metoda fizioterapije u stanju bolesti, rehabilitaciji, prevenciji i unapređenju zdravlja.

Studijski program je usklađen s najvišim europskim standardima i programom obrazovanja na visokim učilištima u europskim zemljama te je maksimalno usmjeren prema studentu.

Završetkom studija, magistar fizioterapije će biti osposobljen za pružanje kompleksnih fizioterapijskih postupaka, za sudjelovanje u obrazovanju drugih fizioterapeuta, kontinuiranu osobnu edukaciju, istraživanje i znanstveni rad u području biomedicine i zdravstva.

Mjesto izvođenja: Zagreb

Postanite stručnjak

Završetkom studija Fizioterapije moći ćete samostalno upravljati procesom fizioterapije ili sudjelovati u timskom radu. Također ćete biti osposobljeni procjeniti, planirati, intervenirati i mjereit učinak intervencije u području fizioterapije, dokumentiranje u prevenciji, liječenju, habilitaciji i rehabilitaciji te unapređenju profesije.

Individualni pristup

Usvojite znanja i vještine vezane uz procjenu stanja, postavljanje ciljeva te izradu programa terapije sukladno dobi, potrebama i disfunkcijama osobe kojoj je potrebna fizioterapija. Orijentacija na individualni pristup u programiranju i provedbi fizioterapijskih postupaka važan je element ovog studija.

Zaposlite se kao član stručnih medicinskih timova!

Postanite dio tima i radite u vodećoj djelatnosti u specijalnim bolnicama za rehabilitaciju, u ustanovama za njegu u kući, ustanovama socijalne skrbi i domovima umirovljenika.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.