Primjena 2D i 3D crtaćih programa u unutarnjem uređenju

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 175 sat(i)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Učilište Profokus

Kategorija: Tečajevi

Opis

Polaznici programa će biti osposobljeni prepoznati stilove uređenja, prepoznati osnovne komponente prostora (boje, teksture, materijale, osvjetljenje i drugo) pri opremanju stana te primijeniti osnovne komponente prostora u zadanom tlocrtu stana prilikom prikaza u 3D aplikaciji.

Polaznici uče koristiti najmodernije računalne programe za izradu profesionalnih projekata uz pratnju renomiranih stručnjaka - mentora. Kroz projekte unaprjeđuju znanje programa SKETCH UP, te savladavaju program za vizualizaciju LUMION i 2D crtanje AutoCAD.

GDJE MOGU RADITI POLAZNICI KOJI ZAVRŠE PROGRAM?

Navedeni program, iz iskustva, upisuju kandidati koji žele pokrenuti vlastiti posao vezan uz uređenje interijera ili oni dizajneri koji već nešto rade, ali svoje usluge žele proširiti te osobe koje će konkurirati u poslovima crtanja ili komunikacije i koordinacije sa kooperantima u arhitektonskim i dizajnerskim studijima, uredima i slično.

VERIFICIRANI PROGRAM

Program je odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. Nakon završetka obrazovnog ciklusa izdaje se uvjerenje s pravom javnosti, a polaznicima se stručno zanimanje upisuje u radnu knjižicu, danas u elektronsku evidenciju.

ODRŽAVANJE NASTAVE

Dinamika održavanja nastave  je dva puta tjedno u popodnevnim terminima.

Teorijski dio predmeta (30 sati) izvoditi će se online u stvarnom vremenu, a ostali dio izvodi se u učionici u manjim grupama i direktnom kontaktu s mentorom.    

PROGRAM:

Program traje 175 nastavnih sati (prema planu od listopada do svibnja), te se savladava kroz tri glavna modula:

  • 2D konstruiranje računalom (AutoCad)   
  • 3D računalno opremanje prostora (SketchUp, VRay i Lumion)   
  • primjena komponenata prostora (Stilovi uređenja)   

Po završetku ovog programa polaznici će moći primijeniti naredbe 2D i 3D (CAD) crtaćih programa za prostorne prikaze te oblikovanje i opremanje kreiranog prostora.   

Cijena edu licence za računalne programe AutoCad i SketchUp uključena je u cijenu programa.

Besplatnu licencu za program Lumion svaki polaznik osigurava na način da osobno pošalje zahtjev uz prilaganje potvrde Učilišta o pohađanju programa.  

POSEBNE METODE NASTAVE

Interaktivni projekti

Polaznici uče novo gradivo na projektima koje upoznaju uz pratnju mentora. Uz naglasak na 3D vizualizaciju i pravilnu prezentaciju polaznici nadograđuju znanje o projektiranju, dizajnu i materijalu.

Specifičnim načinom poučavanja kroz manje projektne zadatke izrade 2D crteža i 3D vizualizacija polaznik stvara projekte uređenje prostora. Zadaci su kraći i temelje se na primjeni u struci. Svaki se zadatak razmatra i vrednuje kroz komunikaciju s mentorom.    
Nastava je koncipirana na predavanjima, te vježbama u školi i redovitoj izradi vježbi zadanih za domaću zadaću.   

MENTORI:

Jasna Milošević Mjeda, dipl.ing.arh., dugogodišnja suradnica Učilišta Profokus. Posjeduje sve osobine stručnog predavača te karakteristike vrlo ugodne osobe predane radu. Tim predavača čine i stručni gosti iz područja dizajna, planiranja i izvedbe interijera.

Matej Kušević, univ. bacc. ing. prosp.arch. , specijalizacija u području dizajna interijera, voditelj obrazovne skupine

KOJE SU OBVEZE POLAZNIKA?

Po završenom i odslušanom programu polaže se završni ispit, u pisanom i praktičnom obliku.
Po završetku programa polaznik prezentira zadani projektni zadatak. Pri izradi zadatka polaznik koristi složene naredbe u programu Auto Cad.
U zadatku potrebno je nacrtati tlocrete u 2D, prikaz plana rasvjete, plan I tlocrt s namješta I ostalim elementim au prostoru.

Priprema tlocrta za dalji rad u 3D programu I vizulizaciji.
Pri izradi projekta koristiti elementae dizajna, raznih stilova uređenja te te pripremiti za korište nje animacije prostora u programima za VR.

KAKO SE UPISATI?

Nakon informativnog razgovora u Učilištu se potpisuje ugovor o obrazovanju, a danas vam je dostupan i online upis. Više na: https://profokus.hr/upisi

UVJETI ZA UPIS:

Završena srednja škola.

PLAĆANJE:

Mogućnost plaćanja u mjesečnim obrocima tijekom školovanja.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.