Kako uspješno pripremiti EU projekt

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 12 sat(i)
EduCentar cijena:
118 EUR (889,07 kn)

Naziv: Europski fondovi.eu

Kategorija: Poslovna edukacija

Opis

 • edukacija + radionica
 • trajanje 12 školskih sati
 • kombinirano online i učionica
 • cijena edukacijske radionice 118,00 eura

Vrlo direktno, usmjereno na bitne detaljne elemente uz detekciju i otkrivanje eventualnih 'pukotina' u projektnom prijedlogu, ova edukacijska radionica predstavlja sažeti program uz konkretne aktivnosti po načelu 'hands-on', kako bi polaznici otklonili strah od 'nepoznatog' te odmah prionuli na izradu projektnih prijedloga. Posebno je bitan drugačiji pristip materijalima i dokumentaciji, te usvajanje vještina kako odvojiti bitno od nebitnog i usmjeriti se na rezultat pripreme projektnog prijedloga.

Polaznici će steći znanja kako neke elemente projekta možemo razlučiti tek nakon provođenja određenih aktivnosti i izračuna pojedinih elemenata kako bismo došli do npr. ukupne vrijednosti projekta. Osim toga, pohađanjem edukacjiske radionice, steći će se znanja o prihvatljivim i neprihvatljivim troškovima projekta, koje je bitno definirati kako bi se razjasnilo pojmove ukupne vrijednosti, prihvatljivih troškova, visine potpore, intenziteta i vrste potpore, jer o tome ovisi hoće li pojekt biti prihvaćen. Edukacijska radionica je namijenjena svima koji imaju želju steći znanja za bavljanje EU projektima, te samostalno napisati projektni prijedlog ili provesti evaluaciju pripremljenog projektnog prijedloga.

U specifična znanja koja se mogu steći ovim programom, svakako bismo ubrojili stjecanje temelja za projektni management, koji će se prezentirati na jednostavan i razumljiv načiun. Pojam projektnog menađmenta, često se pronalazi i pod nazivima vođenja ili upravljanja projektima. Iz tog razloga bitno je naučiti koje standarde i vještine je potrebno primijeniti kako biste precizno i jasno pokrenuli i određeni projekt. Sve naše edukacije sadrže ovu bitnu komponentu organiziranja i vođenja projekata, koju smatramo neophodnom za rad u bilo kojem okruženju modernog poslovanja. Sve uspješne tvrtke, od softverskih firmi do velikih trgovaca, pokreću nove aktivnosti putem definiranih projekata, bilo da se radi o proširenju djelatnosti, smanjenju troškova ili optimiziranju postupaka nabave.

Pregled edukacijskih aktivnosti:

 • Natječaji iz EU fondova (raspoloživa sredstva i potpore, općenita pravila sudjelovanja na natječajima
 • Provjera prihvatljivosti i dokumentacija (inicijalna provjera prihvatljivosti prijavitelja, provjera prihvatljivosti troškova i aktivnosti, prikupljanje dokumentacije (statusna, dokumentacija, izjave, upitnici, dozvole...), provjera prihvatljivosti nakon provjere dokumentacije i pokazatelja, ocjena projekta i usporedba prema bodovnoj tablici)
 • Inicijalno oblikovanje projekta (prikupljanje ponuda i postupci nabave, adresiranje prihvatljivih troškova, uspostava projektnog tima, poslovni plan)
  • Opis projekta (svrha i opravdanost projekta, identifikacija projekta, unaprjeđenje poslovnih procesa, usklađenost sa ciljevima i pokazatelji, vrijednost za novac i održivost rezultata projekta, pokazatelji i mjerljivost rezultata aktivnosti projekta i vremenska usklađenost)
 • Proračun projekta (ukupna vrijednost, prihvatljivi i neprihvatljivi troškovi, intenzitet i iznos potpore, izvori financiranja
 • Završne aktivnosti (horizontalna načela, informiranje i vidljivost, evaluacija projekta, provjera dokumentacije)

 

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.