Grafički dizajner – specijalist digitalnog izdavaštva

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 166 sat(i)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Otvoreno učilište Algebra

Kategorija: Tečajevi

Opis

Ovaj obrazovni program osposobljava kandidate za upotrebu računalnih aplikacija za grafičko oblikovanje, tajne struke grafičkog dizajna i izdavaštva u klasičnom i digitalnom obliku. Počinje se usvajanjem teorije struke, obrade vektorske grafike i fotografije, primjenom tipografije u prijelomu dokumenta, izrade i provjere pripreme za tisak te izvođenja digitalnog izdavaštva. Svaki stadij edukacije uključuje i niz praktičnih primjera na kojima polaznici vježbaju i otkrivaju tajne i trikove grafičkog dizajna tijekom nastave.

Naplati svoju kreativnost na tisuću različitih platformi

Bilo da se radi o izradi loga, pozivnica, oglasa, novina, grafički dizajner svojim radom svakodnevno pridonosi brojnim platformama, te izdavaštvu u klasičnom i digitalnom obliku. Pri tome svoju kreativnost najbolje naplaćuje ako poznaje svaki stadij posla, od grafičkog oblikovanja fotografija i teksta u smislenu priču do njene pripreme za tisak ili objave na webu. U svijetu u kojem je vizual gotovo sve, rijetko koje poslovanje može proći bez usluga grafičkog dizajnera. Treba li vam potvrda za to? Okrenite se oko sebe na ulici ili posjetite omiljenu web stranicu. Svijet je prepun njegovih uradaka i traži još!

Grafički dizajner jedno je od perspektivnih zanimanja za kojim potražnja kontinuirano raste već nekoliko godina. Predviđa se da će samo u SAD-u do 2020. godine potražnja narasti za 13 posto.

Što ćeš znati nakon završetka?

 1. Kreirati vizualnu formu s obzirom na principe kompozicije i organizacije, odnosa prikazanih informacija, simboličkih značenja, tipografije i estetike.
 2. Upotrijebiti alate i tehnologije za oblikovanje vizualnih komunikacija odabirati proizvodne procese u tiskanim i digitalnim medijima, s obzirom na njihove uloge u kreiranju, reprodukciji i distribuciji vizualnih poruka.
 3. Koristiti grafičke računalne programe (Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Adobe InDesign, Adobe Acrobat DC) za samostalno realiziranje idejnog rješenja u zadanim estetskim, tehnološkim i ekonomskim okvirima.
 4. Oblikovati i pripremati za tisak različite vrste publikacija i ostalih grafičkih proizvoda s obzirom na zadane parametre.
 5. Izraditi vizualni identitet tvrtke koristeći grafičke računalne programe

Sadržaj programa obrazovanja

 • Uvod u dizajn i izdavaštvo
 • Adobe Illustrator CC – grafičko crtanje i dizajn
 • Adobe Photoshop CC – obrada slike na računalu
 • Adobe InDesign CC – prijelom stranica i priprema za tisak
 • Adobe Acrobat DC – obrada PDF dokumenata
 • Izrada vizualnog identiteta tvrtke

Uvjerenje – Uvjerenje o usavršavanju, javni dokument kojim se zvanje upisuje u radnu knjižicu,

Vrsta obrazovanja – Usavršavanje

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi