Konobar - SSS i prekvalifikacije

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 3 sat(i)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Pučko otvoreno učilište Libar

Kategorija: Tečajevi

Opis

Konobar obavlja pripremne radove prije posluživanja, održava sredstva, uređaje i inventar ugostiteljskog posluživanja, postavlja stolove i rasprema ih nakon uporabe, poslužuje sve vrste jela prema sustavima posluživanja koji su uobičajeni u nas i u svijetu, služi se ustaljenim evidencijama i dokumentacijom za ponudu jela i pića. S obzirom da konobar sudjeluje u izravnoj prodaji i izravnom kontaktu s inozemnim i domaćim gostima, mora poznavati strane jezike te imati solidne osnove opće kulture.

Poznavanje roba i prehrane, biologije, ekologije, higijene i osnova psihologije čine osnovu školskog programa za stjecanje strukovnoga znanja, a predmeti praktičnih sadržaja za postizanje spretnosti i vještina u ugostiteljskom posluživanju. Zanimanje konobara je vrlo naporno zbog neujednačenog trajanja radnog vremena, a najčešće produženog i noćnoga pa se traži dobro fizičko zdravlje i psihička stabilnost.

Osobito je važna ukupna tjelesna spretnost, uglađenost, urednost, komunikativnost, ljubaznost i ugodna vanjština. Konobar se može zaposliti u ugostiteljskim objektima svih vrsta i kategorija i u obiteljskom poslu. Nakon završene škole moguće je daljnje usavršavanje i napredovanje u struci, doškolovanje za zanimanje hotelijera-ugostitelja, te prekvalifikacije u druga ugostiteljska zanimanja, a uz određene uvjete može nastaviti školovanje srodnog stručnoga studija.

ODOBRENJE:
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa (upis u radnu knjižicu)

UVJETI:
Završena osnovna škola

TRAJANJE:
Redovna nastava: 3 godine
Konzultativno – instruktivna (prekvalifikacija): 6mj. do 2 god.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Unesite broj telefona kako bi Vas brže kontaktirali

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi