Modni stilist

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 1 godina(e)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Učilište Profokus

Kategorija: Tečajevi

Opis

KOJIM KORAKOM DO USPJEHA?

Kako odabrati zanimanje, steći znanje i uposliti se? To su pitanja na koje imamo odgovor. Dvanaest kreativnih programa, koji su verificirani s pravom upisa u radnu knjižicu danas elektronsku evidenciju. Izvrsni mentori, predavači i praktična nastava u svim programima, mogu biti ključ uspjeha, da znanjem dođete do željenog posla. To je zajednički uspjeh Učilišta Profokus i polaznika koji u većini nakon obrazovanja pronalaze svoj posao.

Modni stilist je stručnjak koji je tijekom obrazovnoga procesa na Učilištu Profokus naučio primjenjivati stečena znanja o obliku, boji, tekstilu, vremenu – kako bi mogao donositi ispravne odluke u kreiranju modnoga imidža. Svaki polaznik uči kako pomiriti svoju individualnu imaginaciju u profesionalnom radu. Biti modni stilist znači moći izraziti modni koncept primjenjiv u odgovarajućim okolnostima. Kao dio tog procesa potrebno je znati mnogo o odjeći, njezinoj povijesti, bojama, obliku, proizvodnji te kako ta znanja pretočiti u – stil. Stilizam je sastavni dio mode, a obrazovanjem stilist postaje dio modnoga svijeta koji može dobro upravljati procesom od rađanja ideje do izgradnje završnog proizvoda - stila.

GDJE RADE STILISTI?

  • Modni stilisti neizostavan su dio brojnih procesa povezanih s modnom produkcijom, od modnih časopisa, revija do modnih agencija.
  • Stilist je osoba koja radi u timu poznatih javnih osoba od estrade do političara.
  • Rad može biti povezan u raznim reklamnim kampanjama i video spotovima.
  • Rad stilista najviše je povezan s televizijskim produkcijama, od kreiranja imidža voditeljica i voditelja u informativnim i zabavnim programima do snimanja različitih televizijskih serija.
  • Stilisti rade i u trgovinama s odjećom kao savjetnici

KOME PREPORUČITI ZANIMANJE MODNOGA STILISTA:

Svima koji vole odjeću i tekstil, frizuru i šminku i koji mogu brzo svladati pravilan odabir boja i oblika. Svima koji će biti spremni u svakom trenutku pronaći dobra rješenja, i onda kad se to čini nemogućim i  dobro komunicirati s osobama kojima je potrebno promijeniti stil odijevanja. Svima koji svojem obrazovanju žele posvetiti vrijeme, mnogo praktičnoga rada, proučavanja i učenja izricanja objektivne kritike.

PROGRAM S PRAVOM UPISA U RADNU KNJIŽICU:

Program je odobrilo Ministarstvo znanosti i  obrazovanja  Republike Hrvatske. Nakon završetka obrazovnog ciklusa izdaje se uvjerenje s pravom javnosti, a polaznicima se stručno zanimanje upisuje u radnu knjižicu danas u elektronsku evidenciju. 

Za svako zanimanje je potrebno obrazovanje i puno stručnog rada s mentorima. 

POZNAVANJE MATERIJALA, BOJA I OBLIKA

Stjecanje znanja o vrstama tkanina, novih proizvoda u području tekstilnih materijala te njihova primjena. Razvijanje sposobnosti pronalaženja najboljih rješenja u izboru i korištenju materijala. Savladavanje zakonitosti elemenata modnog dizajna i stilizma.

KULTURA ODIJEVANJA

Usvajanje znanja o pravilnom  i primjerenom odijevanju pojedine osobe. Stečena znanja o odijevanju kroz povijest usmjeravaju se u  primjenu rješavanja radnih zadaća. Stilist mora dobro poznavati tekstilne materijale, povijesne periode, stiliziranje odjeće kao i pravila skladnog odijevanja primjerena tipu tjelesne građe, dobi kao i prigodi za koju su odjeća, šminka i frizura potrebni. Stilist mora pratiti modne trendove i događanja na modnoj sceni

TEHNIKE STILA

Razvijanje umijeća pravilnog  odabira odjeće, kreativnosti i osjećaja estetske ravnoteže. 

Koliko traje program i tko su predavači?

Program za Modnog stilistu traje dva semestra (jedna školska godina), a nastava se odvija po određenom rasporedu tri puta tjedno. Broj polaznika u klasi je ograničen zbog individualnog mentorskog rada. Predavači su stručnjaci iz mode, dizajna i medija  kroz čije su ruke prošle brojne generacije Profokusovih dizajnera: Branka Vučetić Atletić mag.ing.des.text., Lidija Marošević ing., modna dizajnerica i Alma Premerl Zoko, modna savjetnica i stilistica.

Koje su obveze polaznika?

Po završenom i odslušanom programu polaže se završni ispit, u pisanom i praktičnom obliku. Također, pod stručnim vodstvom mentora, polaznici u sklopu završnog ispita izrađuju i  završnu mapu.

Tijekom 20. godina Učilište Profokus steklo je reputaciju ustanove koja uspješnim polaznicima daje pismo preporuke. Po završenom programu 90 % polaznika zaposlilo se u struci, a o umijeću i znanjima svjedoči velik broj nagrada koje polaznici osvajaju na raznim natjecanjima.

KAKO SE UPISATI:

Nakon informativnog razgovora u Učilištu potpisuje se ugovor o obrazovanju. Danas Vam je dostupan i online upis. Više na http://profokus.hr/upisi

UVJETI ZA UPIS:

Završena srednja škola.

PLAĆANJE

Mogućnost plaćanja u mjesečnim obrocima tijekom školovanja.

Mogućnost prijave za novu školsku godinu. Upisi u veljači sa najpovoljnijim uvjetima.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.