Modni stilist

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 1 godina(e)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Učilište Profokus

Kategorija: Tečajevi

Opis

UPISI U TIJEKU!

KOJIM KORAKOM DO USPJEHA?

Kako odabrati zanimanje, steći znanje i zaposliti se? To su pitanja na koja imamo odgovor. Dvanaest kreativnih, verificiranih programa s pravom upisa u radnu knjižicu, danas elektronsku evidenciju. Izvrsni mentori, predavači i praktična nastava u svim programima mogu biti ključ uspjeha, da znanjem dođete do željenog posla. To je zajednički uspjeh Učilišta Profokus i polaznika koji većinom nakon obrazovanja pronalaze svoj posao.

MODNI STILIST

Modni stilist je stručnjak koji je tijekom obrazovnog procesa na Učilištu Profokus naučio primjenjivati stečena znanja o obliku, boji, tekstilu i vremenu kako bi mogao donositi ispravne odluke u kreiranju modnog imidža. Svaki polaznik uči kako pomiriti svoju individualnu imaginaciju u profesionalnom radu.

Biti modni stilist znači moći izraziti modni koncept primjenjiv u odgovarajućim okolnostima. Kao dio tog procesa potrebno je znati mnogo o odjeći, njezinoj povijesti, bojama, obliku, proizvodnji te kako ta znanja pretočiti u – stil. Stilizam je sastavni dio mode, a obrazovanjem stilist postaje dio modnog svijeta koji može dobro upravljati procesom, sve od rađanja ideje pa do izgradnje završnog proizvoda - stila.

Rad polaznika Učilišta Profokus

GDJE RADE MODNI STILISTI?

  • Modni stilisti neizostavan su dio brojnih procesa povezanih s modnom produkcijom, od modnih časopisa, revija do modnih agencija.
  • Stilist je osoba koja radi u timu poznatih javnih osoba, od estrade do političara.
  • Rad može biti povezan s raznim reklamnim kampanjama i video spotovima.
  • Rad stilista najviše je povezan s televizijskim produkcijama, od kreiranja imidža voditeljica i voditelja u informativnim i zabavnim programima do snimanja različitih televizijskih serija.
  • Stilisti rade i u trgovinama s odjećom kao savjetnici.

 

Rad polaznika Učilišta Profokus

KOME PREPORUČITI ZANIMANJE MODNOG STILISTA?

Svima koji vole odjeću i tekstil, frizuru i šminku i koji mogu brzo svladati pravilan odabir boja i oblika. Svima koji će biti spremni u svakom trenutku pronaći dobra rješenja, i onda kada se to čini nemogućim. Onima koji mogu dobro komunicirati s osobama kojima je potrebno promijeniti stil odijevanja te svima koji svom obrazovanju žele posvetiti vrijeme, mnogo praktičnog rada, proučavanja te učenja izricanja objektivne kritike.

PROGRAM S PRAVOM UPISA U RADNU KNJIŽICU:

Program je odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. Nakon završetka obrazovnog ciklusa izdaje se uvjerenje s pravom javnosti, a polaznicima se stručno zanimanje upisuje u radnu knjižicu, danas u elektronsku evidenciju.

Za svako zanimanje je potrebno obrazovanje i puno stručnog rada s mentorima.

PROGRAM:

POZNAVANJE MATERIJALA, BOJA I OBLIKA

Stjecanje znanja o vrstama tkanina, novim proizvodima u području tekstilnih materijala te učenje njihove primjene. Razvijanje sposobnosti pronalaženja najboljih rješenja u izboru i korištenju materijala. Savladavanje zakonitosti elemenata modnog dizajna i stilizma.

KULTURA ODIJEVANJA

Usvajanje znanja o pravilnom i primjerenom odijevanju pojedine osobe. Stečena znanja o odijevanju kroz povijest usmjeravaju se u primjenu rješavanja radnih zadaća. Stilist mora dobro poznavati tekstilne materijale, povijesne periode, stiliziranje odjeće i pravila skladnog odijevanja primjerena tipu tjelesne građe, dobi, kao i prigodi za koju su odjeća, šminka i frizura potrebni. Stilist mora pratiti modne trendove i događanja na modnoj sceni.

TEHNIKE STILA

Razvijanje umijeća pravilnog odabira odjeće, kreativnosti i osjećaja estetske ravnoteže.

Nastava polaznika Učilišta Profokus

KOLIKO TRAJE PROGRAM I TKO SU PREDAVAČI?

Program za Modnog stilista traje dva semestra (jedna školska godina), a nastava se odvija po određenom rasporedu tri puta tjedno. Broj polaznika u klasi je ograničen zbog individualnog mentorskog rada. Predavači su stručnjaci iz mode, dizajna i medija kroz čije su ruke prošle brojne generacije Profokusovih dizajnera: Branka Vučetić Atletić mag.ing.des.text., Lidija Marošević ing., modna dizajnerica i Ivana Pavić, modna stilistica.

KOJE SU OBVEZE POLAZNIKA?

Po završenom i odslušanom programu polaže se završni ispit, u pisanom i praktičnom obliku. Također, pod stručnim vodstvom mentora, polaznici u sklopu završnog ispita izrađuju i završnu mapu.

Tijekom 25 godina Učilište Profokus steklo je reputaciju ustanove koja uspješnim polaznicima daje pismo preporuke. Po završenom programu 90% polaznika se zaposlilo u struci, a o umijeću i znanjima svjedoči velik broj nagrada koje polaznici osvajaju na raznim natjecanjima.

KAKO SE UPISATI?

Nakon informativnog razgovora u Učilištu se potpisuje ugovor o obrazovanju, a danas vam je dostupan i online upis. Više na: http://profokus.hr/upisi

UVJETI ZA UPIS:

Završena srednja škola.

PLAĆANJE:

Mogućnost plaćanja u mjesečnim obrocima tijekom školovanja.

Praktična nastava polaznika Učilišta Profokus:

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.