Modni stilist

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 1 godina(e)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Učilište Profokus

Kategorija: Tečajevi

Opis

KOJIM KORAKOM DO USPJEHA?

Kako odabrati zanimanje, steći znanje i uposliti se? To su pitanja na koje imamo odgovor. Dvanaest kreativnih programa, koji su verificirani s pravom upisa u radnu knjižicu danas elektronsku evidenciju. Izvrsni mentori, predavači i praktična nastava u svim programima, mogu biti ključ uspjeha, da znanjem dođete do željenog posla. To je zajednički uspjeh Učilišta Profokus i polaznika koji u većini nakon obrazovanja pronalaze svoj posao.

Modni stilist je stručnjak koji je tijekom obrazovnoga procesa na Učilištu Profokus naučio primjenjivati stečena znanja o obliku, boji, tekstilu, vremenu – kako bi mogao donositi ispravne odluke u kreiranju modnoga imidža. Svaki polaznik uči kako pomiriti svoju individualnu imaginaciju u profesionalnom radu. Biti modni stilist znači moći izraziti modni koncept primjenjiv u odgovarajućim okolnostima. Kao dio tog procesa potrebno je znati mnogo o odjeći, njezinoj povijesti, bojama, obliku, proizvodnji te kako ta znanja pretočiti u – stil. Stilizam je sastavni dio mode, a obrazovanjem stilist postaje dio modnoga svijeta koji može dobro upravljati procesom od rađanja ideje do izgradnje završnog proizvoda - stila.

GDJE RADE STILISTI?

  • Modni stilisti neizostavan su dio brojnih procesa povezanih s modnom produkcijom, od modnih časopisa, revija do modnih agencija.
  • Stilist je osoba koja radi u timu poznatih javnih osoba od estrade do političara.
  • Rad može biti povezan u raznim reklamnim kampanjama i video spotovima.
  • Rad stilista najviše je povezan s televizijskim produkcijama, od kreiranja imidža voditeljica i voditelja u informativnim i zabavnim programima do snimanja različitih televizijskih serija.
  • Stilisti rade i u trgovinama s odjećom kao savjetnici

KOME PREPORUČITI ZANIMANJE MODNOGA STILISTA:

Svima koji vole odjeću i tekstil, frizuru i šminku i koji mogu brzo svladati pravilan odabir boja i oblika. Svima koji će biti spremni u svakom trenutku pronaći dobra rješenja, i onda kad se to čini nemogućim i  dobro komunicirati s osobama kojima je potrebno promijeniti stil odijevanja. Svima koji svojem obrazovanju žele posvetiti vrijeme, mnogo praktičnoga rada, proučavanja i učenja izricanja objektivne kritike.

PROGRAM S PRAVOM UPISA U RADNU KNJIŽICU:

Program je odobrilo Ministarstvo znanosti i  obrazovanja  Republike Hrvatske. Nakon završetka obrazovnog ciklusa izdaje se uvjerenje s pravom javnosti, a polaznicima se stručno zanimanje upisuje u radnu knjižicu danas u elektronsku evidenciju. 

Za svako zanimanje je potrebno obrazovanje i puno stručnog rada s mentorima. 

POZNAVANJE MATERIJALA, BOJA I OBLIKA

Stjecanje znanja o vrstama tkanina, novih proizvoda u području tekstilnih materijala te njihova primjena. Razvijanje sposobnosti pronalaženja najboljih rješenja u izboru i korištenju materijala. Savladavanje zakonitosti elemenata modnog dizajna i stilizma.

KULTURA ODIJEVANJA

Usvajanje znanja o pravilnom  i primjerenom odijevanju pojedine osobe. Stečena znanja o odijevanju kroz povijest usmjeravaju se u  primjenu rješavanja radnih zadaća. Stilist mora dobro poznavati tekstilne materijale, povijesne periode, stiliziranje odjeće kao i pravila skladnog odijevanja primjerena tipu tjelesne građe, dobi kao i prigodi za koju su odjeća, šminka i frizura potrebni. Stilist mora pratiti modne trendove i događanja na modnoj sceni

TEHNIKE STILA

Razvijanje umijeća pravilnog  odabira odjeće, kreativnosti i osjećaja estetske ravnoteže. 

Koliko traje program i tko su predavači?

Program za Modnog stilistu traje dva semestra (jedna školska godina), a nastava se odvija po određenom rasporedu tri puta tjedno. Broj polaznika u klasi je ograničen zbog individualnog mentorskog rada. Predavači su stručnjaci iz mode, dizajna i medija  kroz čije su ruke prošle brojne generacije Profokusovih dizajnera: Branka Vučetić Atletić mag.ing.des.text., Lidija Marošević ing., modna dizajnerica i Alma Premerl Zoko, modna savjetnica i stilistica.

Koje su obveze polaznika?

Po završenom i odslušanom programu polaže se završni ispit, u pisanom i praktičnom obliku. Također, pod stručnim vodstvom mentora, polaznici u sklopu završnog ispita izrađuju i  završnu mapu.

Tijekom 20. godina Učilište Profokus steklo je reputaciju ustanove koja uspješnim polaznicima daje pismo preporuke. Po završenom programu 90 % polaznika zaposlilo se u struci, a o umijeću i znanjima svjedoči velik broj nagrada koje polaznici osvajaju na raznim natjecanjima.

KAKO SE UPISATI:

Nakon informativnog razgovora u Učilištu potpisuje se ugovor o obrazovanju. Danas Vam je dostupan i online upis. Više na http://profokus.hr/upisi

UVJETI ZA UPIS:

Završena srednja škola.

PLAĆANJE

Mogućnost plaćanja u mjesečnim obrocima tijekom školovanja.

Mogućnost prijave za novu školsku godinu. Upisi u veljači sa najpovoljnijim uvjetima.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Unesite broj telefona kako bi Vas brže kontaktirali

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi