Modni dizajner I

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 1 godina(e)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Učilište Profokus

Kategorija: Tečajevi

Opis

KOJIM KORAKOM DO USPJEHA?

Kako odabrati zanimanje, steći znanje i uposliti se? To su pitanja na koje imamo odgovor. Dvanaest kreativnih programa, koji su verificirani s pravom upisa u radnu knjižicu danas elektronsku evidenciju. Izvrsni mentori, predavači i praktična nastava u svim programima, mogu biti ključ uspjeha, da znanjem dođete do željenog posla. To je zajednički uspjeh Učilišta Profokus i polaznika koji u većini nakon obrazovanja pronalaze svoj posao.

Obrazovanje za modnog dizajnera podijeljeno je u II stupnja, osposobljavanje i usavršavanje. U prvom stupnju obrazovanje se temelji na stjecanju osnova i čvrstog temeljnog znanja u području konstrukcije odjeće, estetike i kreiranja, tehnologije izrade odjeće i poznavanje materijala. Cilj programa je upoznati polaznike, buduće dizajnere sa zakonitostima struke, stručnim znanjima i vještinama iz područja modnog dizajna kako bi bili spremni za samostalni rad.

Kome je namijenjen Program modnog dizajna?

Program je namijenjen svima onima koji su maštoviti, kreativni i vole stvarati nove oblike, a uz to spremni su uporno učiti i vježbati kako bi modne kreacije iz mašte, mogli pretvoriti u stvarne odjevne predmete. Također, svima koji žele steći dodatna znanja iz područja modnog dizajna kako bi mogli eksperimentirati i proizvesti vlastite kolekcije te nakon formalnog obrazovnog ciklusa, samostalno dizajnirati i tražiti svoje mjesto na modnom tržištu.

*Program osposobljavanja odobren je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja  Republike Hrvatske pod nazivom - osposobljavanje za modnog dizajnera/icu. Nakon završetka obrazovnog ciklusa izdaje se uvjerenje s pravom javnosti, a polaznicima se stručno zanimanje upisuje u radnu knjižicu - elektronsku evidenciju.

PROGRAM:

OSNOVE ESTETIKE ODIJEVANJA

Polaznici savladavaju tehnike prostoručnog crtanja modne ilustracije  kao i primjenu crtanja na računalu u programu illustrator. Računalni program illustrator koristi se za izradu modne ilustracije i tehnološkog projekta odjeće, kako bi novim tehnologijama ostvarili nov i suvremen dizajn. Polaznici stječu znanja kako kreirati kolekcije za modne revije, industrijsku serijsku kao i proizvodnju manje specijalizirane serije.

Tijekom nastave nauče kako postaviti formu i boju unutar odjevnog predmeta, te odrediti vrstu tkanina, pletiva i ostalih vrsta materijala, kao i njihov sklad u odjevnom predmetu i kolekciji.

Tijekom obrazovanja polaznici kreiraju kolekcije uz stručno vodstvo mentora, i pristup svakom polazniku je individualan.

OSNOVE KONSTRUKCIJE ODJEĆE

Samostalno izrađivanje krojeva u prirodnoj veličini, prema jedinstvenoj francuskoj metodi izrade kroja, u svrhu izrade vlastite modne kreacije. Izrada i modeliranje kroja, savladavanje proporcija, utvrđivanje širine i dužine na zadanim modelima, kao i  postupci gradiranja. Utvrđivanje pozicije i uklanjanje ušitka postupkom modeliranja. Priprema i izrada kroja za iskrojavanje.

TEHNOLOGIJA IZRADE ODJEĆE

Predmetna nastava održava se u kabinetu s industrijskim šivaćim strojevima. Samostalno šivanje iskrojenih dijelova odjeće i pravilan tehnološki  postupak prema izrađenom vlastitom kroju uz mentorski nadzor i konzultacije. Analiza gotovog odjevnog predmeta pod mentorskim nadzorom tehnologa i konstruktora.

POZNAVANJE MATERIJALA

Stjecanje znanja o vrstama tekstilnih materijala prema sirovinskom sastavu kao i njihova svojstva. Poseban dio je upoznavanje sa  tehnologijama za proizvodnju plošnih tvorevina  kao što su tkanine, pletiva, mreže, čipke i pozamanterija i prepoznavanje uzoraka. Razvijanje sposobnosti pronalaženja najboljih rješenja u izboru i korištenju materijala.

Koliko traje program i tko su predavači?

Program za Modnog dizajnera traje dva semestra (jedna školska godina), a nastava se odvija po rasporedu tri puta tjedno u jutarnjoj klasi. Predavači su stručnjaci za konstrukciju, dizajn i tehnologiju kroz čije su ruke prošle brojne generacije Profokusovih dizajnera: Branka Vučetić Atletić mag.ing.des.text., Lidija Marošević ing., modna dizajnerica i Ljiljana Podgorski Boček, tekstilni tehnolog, Danijela Valentić Sever, modna dizajnerica –vježbe konstrukcije odjeće, Nikolina Galista dipl.ing.teks.teh.- vježbe računalno crtanje.

Koje su obveze polaznika?

Po završenom i odslušanom programu polaže se završni ispit, u pisanom i praktičnom obliku. Također, pod stručnim vodstvom mentora, polaznici u sklopu završnog ispita izrađuju i  završnu mapu.

Tijekom 20. godina Učilište Profokus steklo je reputaciju ustanove koja uspješnim polaznicima daje pismo preporuke. Po završenom programu 90 % polaznika zaposlilo se u struci, a o umijeću i znanjima svjedoči velik broj nagrada koje polaznici osvajaju na raznim natjecanjima.

KAKO SE UPISATI:

Nakon informativnog razgovora u Učilištu potpisuje se ugovor o obrazovanju. Danas Vam je dostupan i online upis.  Više na http://profokus.hr/upisi

PLAĆANJE

Mogućnost plaćanja u mjesečnim obrocima tijekom školovanja.

Mogućnost prijave za novu školsku godinu. Upisi u ožujku sa najpovoljnijim uvjetima.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.