Modni dizajner I

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 1 godina(e)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Učilište Profokus

Kategorija: Tečajevi

Opis

KOJIM KORAKOM DO USPJEHA?

Kako odabrati zanimanje, steći znanje i uposliti se? To su pitanja na koje imamo odgovor. Dvanaest kreativnih programa, koji su verificirani s pravom upisa u radnu knjižicu danas elektronsku evidenciju. Izvrsni mentori, predavači i praktična nastava u svim programima, mogu biti ključ uspjeha, da znanjem dođete do željenog posla. To je zajednički uspjeh Učilišta Profokus i polaznika koji u većini nakon obrazovanja pronalaze svoj posao.

Obrazovanje za modnog dizajnera podijeljeno je u II stupnja, osposobljavanje i usavršavanje. U prvom stupnju obrazovanje se temelji na stjecanju osnova i čvrstog temeljnog znanja u području konstrukcije odjeće, estetike i kreiranja, tehnologije izrade odjeće i poznavanje materijala. Cilj programa je upoznati polaznike, buduće dizajnere sa zakonitostima struke, stručnim znanjima i vještinama iz područja modnog dizajna kako bi bili spremni za samostalni rad.

Kome je namijenjen Program modnog dizajna?

Program je namijenjen svima onima koji su maštoviti, kreativni i vole stvarati nove oblike, a uz to spremni su uporno učiti i vježbati kako bi modne kreacije iz mašte, mogli pretvoriti u stvarne odjevne predmete. Također, svima koji žele steći dodatna znanja iz područja modnog dizajna kako bi mogli eksperimentirati i proizvesti vlastite kolekcije te nakon formalnog obrazovnog ciklusa, samostalno dizajnirati i tražiti svoje mjesto na modnom tržištu.

*Program osposobljavanja odobren je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja  Republike Hrvatske pod nazivom - osposobljavanje za modnog dizajnera/icu. Nakon završetka obrazovnog ciklusa izdaje se uvjerenje s pravom javnosti, a polaznicima se stručno zanimanje upisuje u radnu knjižicu - elektronsku evidenciju.

PROGRAM:

OSNOVE ESTETIKE ODIJEVANJA

Polaznici savladavaju tehnike prostoručnog crtanja modne ilustracije  kao i primjenu crtanja na računalu u programu illustrator. Računalni program illustrator koristi se za izradu modne ilustracije i tehnološkog projekta odjeće, kako bi novim tehnologijama ostvarili nov i suvremen dizajn. Polaznici stječu znanja kako kreirati kolekcije za modne revije, industrijsku serijsku kao i proizvodnju manje specijalizirane serije.

Tijekom nastave nauče kako postaviti formu i boju unutar odjevnog predmeta, te odrediti vrstu tkanina, pletiva i ostalih vrsta materijala, kao i njihov sklad u odjevnom predmetu i kolekciji.

Tijekom obrazovanja polaznici kreiraju kolekcije uz stručno vodstvo mentora, i pristup svakom polazniku je individualan.

OSNOVE KONSTRUKCIJE ODJEĆE

Samostalno izrađivanje krojeva u prirodnoj veličini, prema jedinstvenoj francuskoj metodi izrade kroja, u svrhu izrade vlastite modne kreacije. Izrada i modeliranje kroja , savladavanje proporcija,utvrđivanje širine i dužine na zadanim modelima,kao i  postupci gradiranja. Utvrđivanje pozicije i uklanjanje ušitka postupkom modeliranja.Priprema i izrada kroja za iskrojavanje.

TEHNOLOGIJA IZRADE ODJEĆE

Predmetna nastava održava se u kabinetu s industrijskim šivaćim strojevima. Samostalno šivanje iskrojenih dijelova odjeće i pravilan tehnološki  postupak prema izrađenom vlastitom kroju uz mentorski nadzor i konzultacije. Analiza gotovog odjevnog predmeta pod mentorskim nadzorom tehnologa i konstruktora.

POZNAVANJE MATERIJALA

Stjecanje znanja o vrstama tekstilnih materijala prema sirovinskom sastavu kao i njihova svojstva. Poseban dio je upoznavanje sa  tehnologijama za proizvodnju plošnih tvorevina  kao što su tkanine, pletiva, mreže, čipke i pozamanterija i prepoznavanje uzoraka. Razvijanje sposobnosti pronalaženja najboljih rješenja u izboru i korištenju materijala.

Koliko traje program i tko su predavači?

Program za Modnog dizajnera traje dva semestra (jedna školska godina), a nastava se odvija po rasporedu tri puta tjedno u jutarnjoj klasi. Predavači su stručnjaci za konstrukciju, dizajn i tehnologiju kroz čije su ruke prošle brojne generacije Profokusovih dizajnera: Branka Vučetić Atletić mag.ing.des.text., Lidija Marošević ing., modna dizajnerica i Ljiljana Podgorski Boček, tekstilni tehnolog.

Koje su obveze polaznika?

Po završenom i odslušanom programu polaže se završni ispit, u pisanom i praktičnom obliku. Također, pod stručnim vodstvom mentora, polaznici u sklopu završnog ispita izrađuju i  završnu mapu.

Tijekom 20. godina Učilište Profokus steklo je reputaciju ustanove koja uspješnim polaznicima daje pismo preporuke. Po završenom programu 90 % polaznika zaposlilo se u struci, a o umijeću i znanjima svjedoči velik broj nagrada koje polaznici osvajaju na raznim natjecanjima.

KAKO SE UPISATI:

Nakon informativnog razgovora u Učilištu potpisuje se ugovor o obrazovanju. Danas Vam je dostupan i online upis. Više na  http://profokus.hr/upisi

PLAĆANJE

Mogućnost plaćanja u mjesečnim obrocima tijekom školovanja.

Mogućnost prijave za novu školsku godinu. Upisi u veljači sa najpovoljnijim uvjetima.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Unesite broj telefona kako bi Vas brže kontaktirali

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi