Modni dizajner I

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 1 godina(e)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Učilište Profokus

Kategorija: Tečajevi

Opis

UPISI U TIJEKU!

KOJIM KORAKOM DO USPJEHA?

Kako odabrati zanimanje, steći znanje i zaposliti se? To su pitanja na koja imamo odgovor. Dvanaest kreativnih, verificiranih programa s pravom upisa u radnu knjižicu, danas elektronsku evidenciju. Izvrsni mentori, predavači i praktična nastava u svim programima mogu biti ključ uspjeha, da znanjem dođete do željenog posla. To je zajednički uspjeh Učilišta Profokus i polaznika koji većinom nakon obrazovanja pronalaze svoj posao.

Rad polaznika Učilišta Profokus

Obrazovanje za modnog dizajnera je podijeljeno u II stupnja - osposobljavanje i usavršavanje. U prvom stupnju obrazovanje se temelji na stjecanju osnova i čvrstog temeljnog znanja u području konstrukcije odjeće, estetike i kreiranja, tehnologije izrade odjeće te poznavanja materijala. Cilj programa je upoznati polaznike, buduće dizajnere, sa zakonitostima struke, stručnim znanjima i vještinama iz područja modnog dizajna kako bi bili spremni za samostalni rad.

Rad polaznika Učilišta Profokus

KOME JE NAMIJENJEN PROGRAM MODNOG DIZAJNA?

Program je namijenjen svima onima koji su maštoviti, kreativni i vole stvarati nove oblike, a uz to su spremni uporno učiti i vježbati kako bi modne kreacije iz mašte mogli pretvoriti u stvarne odjevne predmete. Također, namijenjen je svima koji žele steći dodatna znanja iz područja modnog dizajna kako bi mogli eksperimentirati i proizvesti vlastite kolekcije te, nakon formalnog obrazovnog ciklusa, samostalno dizajnirati i tražiti svoje mjesto na modnom tržištu.

VERIFICIRANI PROGRAM

Program osposobljavanja odobren je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske pod nazivom - osposobljavanje za modnog dizajnera/icu. Nakon završetka obrazovnog ciklusa izdaje se uvjerenje s pravom javnosti, a polaznicima se stručno zanimanje upisuje u radnu knjižicu - elektronsku evidenciju.

Rad polaznika Učilišta Profokus

PROGRAM:

OSNOVE ESTETIKE ODIJEVANJA

Polaznici savladavaju tehnike prostoručnog crtanja modne ilustracije kao i primjenu crtanja na računalu u programu Illustrator. Računalni program Illustrator koristi se za izradu modne ilustracije i tehnološkog projekta odjeće, kako bi novim tehnologijama ostvarili nov i suvremen dizajn. Polaznici stječu znanja kako kreirati kolekcije za modne revije, industrijsku serijsku i proizvodnju manje specijalizirane serije.

Tijekom nastave polaznici uče kako postaviti formu i boju unutar odjevnog predmeta te kako odrediti vrstu tkanina, pletiva i ostalih vrsta materijala, kao i njihov sklad u odjevnom predmetu i kolekciji.

Tijekom obrazovanja polaznici kreiraju kolekcije uz stručno vodstvo mentora te je pristup svakom polazniku individualan.

OSNOVE KONSTRUKCIJE ODJEĆE

U svrhu izrade vlastite modne kreacije, polaznici samostalno izrađuju krojeve u prirodnoj veličini prema jedinstvenoj francuskoj metodi izrade kroja. Izrada i modeliranje kroja, savladavanje proporcija, utvrđivanje širine i dužine na zadanim modelima, kao i postupci gradiranja, dijelom su osnova konstrukcije odjeće. Polaznici također savladavaju utvrđivanje pozicije i uklanjanje ušitka postupkom modeliranja te uče pripremu i izradu kroja za iskrojavanje.

TEHNOLOGIJA IZRADE ODJEĆE

Predmetna nastava održava se u kabinetu s industrijskim šivaćim strojevima. Samostalno šivanje iskrojenih dijelova odjeće i pravilan tehnološki postupak prema izrađenom vlastitom kroju odvija se uz mentorski nadzor i konzultacije, a potom slijedi analiza gotovog odjevnog predmeta pod mentorskim nadzorom tehnologa i konstruktora.

POZNAVANJE MATERIJALA

Polaznici stječu znanja o vrstama tekstilnih materijala prema sirovinskom sastavu kao i njihova svojstva. Poseban dio je upoznavanje s tehnologijama za proizvodnju plošnih tvorevina kao što su tkanine, pletiva, mreže, čipke i pozamanterija. Cilj je naučiti prepoznavanja uzoraka te razviti sposobnosti pronalaženja najboljih rješenja u izboru i korištenju materijala.

Rad polaznika Učilišta Profokus

KOLIKO TRAJE PROGRAM I TKO SU PREDAVAČI?

Program za Modnog dizajnera traje dva semestra (jedna školska godina), a nastava se odvija po rasporedu tri puta tjedno u jutarnjoj klasi. Predavači su stručnjaci za konstrukciju, dizajn i tehnologiju kroz čije su ruke prošle brojne generacije Profokusovih dizajnera: Branka Vučetić Atletić mag.ing.des.text., Lidija Marošević ing., modna dizajnerica, Andreja Dandić, tekstilni tehnolog, Mirijam Martić modna dizajnerica (vježbe konstrukcije odjeće) i Nikolina Galista dipl.ing.teks.teh. (vježbe računalno crtanje).

KOJE SU OBVEZE POLAZNIKA?

Po završenom i odslušanom programu polaže se završni ispit, u pisanom i praktičnom obliku. Također, pod stručnim vodstvom mentora, polaznici u sklopu završnog ispita izrađuju i završnu mapu.

Tijekom 25 godina Učilište Profokus steklo je reputaciju ustanove koja uspješnim polaznicima daje pismo preporuke. Po završenom programu 90% polaznika se zaposlilo u struci, a o umijeću i znanjima svjedoči velik broj nagrada koje polaznici osvajaju na raznim natjecanjima.

Rad polaznika Učilišta Profokus

UVJETI ZA UPIS:

Završena srednja škola.

KAKO SE UPISATI?

Nakon informativnog razgovora u Učilištu se potpisuje ugovor o obrazovanju, a danas vam je dostupan i online upis. Više na: http://profokus.hr/upisi

PLAĆANJE:

Mogućnost plaćanja u mjesečnim obrocima tijekom školovanja.

Nastava polaznika Učilišta Profokus:

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.