Kostimograf

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 1 godina(e)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Učilište Profokus

Kategorija: Tečajevi

Opis

KOJIM KORAKOM DO USPJEHA?

Kako odabrati zanimanje, steći znanje i uposliti se? To su pitanja na koje imamo odgovor. Dvanaest kreativnih programa, koji su verificirani s pravom upisa u radnu knjižicu danas elektronsku evidenciju. Izvrsni mentori, predavači i praktična nastava u svim programima, mogu biti ključ uspjeha, da znanjem dođete do željenog posla. To je zajednički uspjeh Učilišta Profokus i polaznika koji u većini nakon obrazovanja pronalaze svoj posao.

Kostimograf je vrstan poznavatelj stilova i načina odijevanja u različitim povijesnim razdobljima i u različitim krajevima svijeta. On dizajnira kostime za kazalište, film, televiziju, estradne umjetnike ali i za različite prigode poput maskenbala ili kulturnih manifestacija. Za takve estetske zahtjeve treba biti temeljito upućen u teorijska i praktična znanja, koja se stječu na Učilištu Profokus.

ŠKOLOVANJE ZA KOSTIMOGRAFA NAMIJENJENO JE ONIMA KOJI:

 • uživaju u učincima kombiniranja različitih boja, tkanina, tekstura i stilova
 • vole samostalno postizati cilj od ideje do realizacije
 • će moći prilagoditi se realizaciji kostima za različite ljude i prigode, prostore i medije, od kazališta i drugih društvenih scena do filma i televizije
 • su spremni natjecati se i pokazati drugima svoje modna postignuća
 • žele ostaviti traga u društvenoj kulturi radeći lijep i kreativan posao

GDJE KOSTIMOGRAFI RADE?

 • u kazalištu
 • na filmu
 • na televizijskim serijama, filmovima i ostalim projektima
 • u reklamnim kampanjama
 • za estradne umjetnike
 • u različitim kulturnim manifestacijama na razinama od lokalne do međunarodne
 • u ateljeu

KOME PREPORUČITI ZANIMANJE KOSTIMOGRAFA?

Svima koji su maštoviti u stvaranju novih oblika i koji će uporno učiti i vježbati izrađivanje kroja i kostima. Svima koji žele steći znanja na temelju kojih će dobiti hrabrost u eksperimentiranju i realizaciji dobro osmišljena kostima.

PROGRAM S PRAVOM UPISA U RADNU KNJIŽICU:

Program je odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja  Republike Hrvatske. Nakon završetka obrazovnog ciklusa izdaje se uvjerenje s pravom javnosti, a polaznicima se stručno zanimanje upisuje u radnu knjižicu danas u elektronsku evidenciju.

ODRŽAVANJE NASTAVE:

Po određenom rasporedu. Broj polaznika u klasi je ograničen zbog individualnog mentorskog rada

PROGRAM:

KOSTIMOGRAFIJA

Polaznici se upoznaju s razlikama između kreiranja odjevnih predmeta i kreiranja kostima. Kroz bogat program koji objedinjuje rad za područje kazališta, filma i televizije upoznaje ih se s načinima i tehnikama izrade kostima. Izrada stvarnih kostima koji ožive na sceni filma ili kazališta.

ODIJEVANJE KROZ POVIJEST

Stjecanje znanja u načinu i pravilima odijevanja kroz povijesna razdoblja, od najstarijih civilizacija do danas. Upoznajte značajke povijesnih perioda , promjene u  modi kroz  periode  kao i društva u cijelosti.

MENTOR KLASE:

Branka Vučetić Atletić mag.ing.des.txt.

Koje su obveze polaznika?

Po završenom i odslušanom programu polaže se završni ispit, u pisanom i praktičnom obliku. Također, pod stručnim vodstvom mentora, polaznici u sklopu završnog ispita izrađuju i  završnu mapu.

Tijekom 20. godina Učilište Profokus steklo je reputaciju ustanove koja uspješnim polaznicima daje pismo preporuke. Po završenom programu 90 % polaznika zaposlilo se u struci, a o umijeću i znanjima svjedoči velik broj nagrada koje polaznici osvajaju na raznim natjecanjima.

KAKO SE UPISATI:

Nakon informativnog razgovora u Učilištu potpisuje se ugovor o obrazovanju. Danas Vam je dostupan i online upis. Više na  http://profokus.hr/upisi

PLAĆANJE:

Mogućnost plaćanja u mjesečnim obrocima tijekom školovanja.

Mogućnost prijave za novu školsku godinu. Upisi u veljači sa najpovoljnijim uvjetima.

 

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Unesite broj telefona kako bi Vas brže kontaktirali

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi