Vizažist

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 1 godina(e)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Učilište Profokus

Kategorija: Tečajevi

Opis

Profesionalni vizažist je osoba koja kreativno razmišljanje i osjećaj za ljepotu prenosi u stvarnost, oplemenjujući svijet mode, estetike, umjetnosti. Vizažist je profesionalac i umjetnik koji kroz znanje i zabavu može postići visoke ciljeve u svojoj karijeri.

ŠKOLSKI PROGRAM ZA VIZAŽISTE JE ZA SVE KOJI ŽELE:

 • promijeniti tijek svoje profesionalne karijere i posvetiti se kreativnom i umjetničkom zanimanju;
 • spojiti dosadašnji posao s novim, kreativnim poslom koji će omogućiti da se kreativno izraze i dodatno ostvare novčanu dobit;
 • ostvariti snove o novoj profesiji, tako što će radeći ono što doista žele povećati svoj uspjeh;
 • profitirati jer nakon što su stekli određena iskustva u svijetu ljepote kao stilisti, frizeri i kozmetičari mogu kao profesionalni šminkeri, umjetnici povećati svoje prihode.

GDJE RADE VIZAŽISTI?

 • Zahvaljujući sve većem broju novih televizijskih postaja i producentskih kuća, mogućnosti za zapošljavanje profesionalnih šminkera – vizažista veće su nego ikad prije
 • O vizažistima ovise modne revije, reklamne kampanje, editorijali, naslovnice modnih časopisa, modne i političke kampanje
 • Mnoge kozmetičke kuće traže profesionalne vizažiste za promotore svojih proizvoda
 • U svojem neposrednom okruženju vizažisti imaju brojne potencijalne klijente koji traže njihove usluge za vjenčanja, razna događanja, obljetnice, važne poslovne večere

POŽELJNE OSOBINE

Naš je program sastavljen kako bi ga uspješno savladali motivirani i talentirani polaznici. Stručnjaci u Učilištu rade s polaznicima koji su predani svojem zanimanju te koji će svoju karijeru graditi na čvrstim profesionalnim temeljima - koji se dobivaju u našem Učilištu. Temeljitost u programu zahtijeva i temeljitost u njegovu svladavanju, što podrazumijeva ulaganje vremena i truda s obje strane: učenje, rad na modelima i rad s različitim vrstama šminke koristeći različite tehnike, prema visokim standardima.

VERIFICIRANI PROGRAM:

Program je odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja  Republike Hrvatske. Nakon završetka obrazovnog ciklusa izdaje se uvjerenje s pravom javnosti, a polaznicima se stručno zanimanje upisuje u radnu knjižicu, danas u elektronsku evidenciju.

ODRŽAVANJE NASTAVE:

Zbog velikog interesa upisujemo dvije klase vizažista. Po utvrđenom rasporedu, dva puta na tjedan. Broj polaznika u klasi je ograničen zbog individualnog mentorskog rada

PROGRAM:

PRAKTIČNA NASTAVA MODNOGA ŠMINKANJA

U školskom praktikumu pod mentorskim nadzorom i radom na modelima polaznici stječu znanja i umijeća modnoga šminkanja. Beauty šminka je temelj za savladavanje ostalih vještina u make upu. Šminku potrebnu za rad osigurava Učilište.

KAZALIŠNA, TELEVIZIJSKA I FILMSKA ŠMINKA

U školskom praktikumu pod mentorskim nadzorom i radom na modelima polaznici stječu znanja i umijeća kazališnoga šminkanja od razdoblja Egipta do danas. Također stječu znanja o posebnim zahtjevima šminke za televiziju i film.

KOMUNIKACIJA

Polaznici stječu znanja o temeljima uspješne komunikacije i odnosu prema klijentu.

POVIJEST FRIZURE I ŠMINKE

Teorijska znanja iz povijesti frizure i šminke polaznici će moći primijeniti i u praktičnom dijelu, kao osnovu za rekonstrukciju ili inspiraciju.

PREDAVAČI:

 • mentorica klase Sandra Marković, vizažistica
 • Biljana Pajnić, vizažistica-kazališna šminka
 • Bianka Žugelj, vizažistica-filmska šminka i maska
 • Žana Kožul- beauty šminka
 • dr.sc. Zlatica Kozjak Mikić,prof. psihologije-komunikolog

POSEBNOSTI PROGRAMA:

Program usavršavanja vizažista pruža usvajanje svjetski poznate tehnike šminkanja koju primjenjuju francuski, talijanski i američki stručnjaci za make up. Učilište Profokus uspješnim polaznicima daje pismo preporuke za zaposlenje ili za sudjelovanje u posebnim projektima, što poslodavci posebno cijene. Po završenom programu 90 % polaznika zaposlilo se u struci, a o umijeću i znanjima svjedoči velik broj nagrada koje polaznici osvajaju na raznim natjecanjima.

Osobito je dragocjena suradnja s uglednim kazališnim i filmskim kućama te ateljeima. Posebnost je i program kazališne šminke koji je moguće usavršiti samo na našem Učilištu. Polaznici  sudjeluju na Fashion Weeku, te na taj način stječu neizmjerno iskustvo u vizažističkom poslu.

KOJE SU OBVEZE POLAZNIKA?

Po završenom i odslušanom programu polaže se završni ispit, u pisanom i praktičnom obliku. Također, pod stručnim vodstvom mentora, polaznici u sklopu završnog ispita izrađuju zadani make up look i fotografiranje u studiju.

KAKO SE UPISATI:

Nakon informativnog razgovora u Učilištu potpisuje se ugovor o obrazovanju. Danas Vam je dostupan i online upis. Više na  http://profokus.hr/upisi

UVJETI ZA UPIS:

Završena srednja škola.

PLAĆANJE

Mogućnost plaćanja u mjesečnim obrocima tijekom školovanja.

Mogućnost prijave za novu školsku godinu. Upisi u veljači sa najpovoljnijim uvjetima.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.