Vizažist

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 1 godina(e)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Učilište Profokus

Kategorija: Tečajevi

Opis

UPISI U TIJEKU!

Profesionalni vizažist je osoba koja kreativno razmišljanje i osjećaj za ljepotu prenosi u stvarnost, oplemenjujući svijet mode, estetike, umjetnosti. Vizažist je profesionalac i umjetnik koji kroz znanje i zabavu može postići visoke ciljeve u svojoj karijeri.

Rad polaznika Učilišta Profokus

ŠKOLSKI PROGRAM ZA VIZAŽISTE JE ZA SVE KOJI ŽELE:

  • promijeniti tijek svoje profesionalne karijere i posvetiti se kreativnom i umjetničkom zanimanju;
  • spojiti dosadašnji posao s novim, kreativnim poslom koji će im omogućiti da se kreativno izraze i dodatno ostvare novčanu dobit;
  • ostvariti snove o novoj profesiji tako što će, radeći ono što doista žele, povećati svoj uspjeh;
  • profitirati jer, nakon što su stekli određena iskustva u svijetu ljepote kao stilisti, frizeri i kozmetičari, mogu kao profesionalni šminkeri i umjetnici povećati svoje prihode.

 

Rad polaznika Učilišta Profokus

GDJE RADE VIZAŽISTI?

  • Zahvaljujući sve većem broju novih televizijskih postaja i producentskih kuća, mogućnosti za zapošljavanje profesionalnih šminkera – vizažista veće su nego ikad prije.
  • O vizažistima ovise modne revije, reklamne kampanje, editorijali, naslovnice modnih časopisa, modne i političke kampanje.
  • Mnoge kozmetičke kuće traže profesionalne vizažiste kao promotore svojih proizvoda.
  • U svom neposrednom okruženju vizažisti imaju brojne potencijalne klijente koji traže njihove usluge za vjenčanja, razna događanja, obljetnice, važne poslovne večere.

POŽELJNE OSOBINE

Profokusov program organiziran je kako bi ga uspješno savladali motivirani i talentirani polaznici. Stručnjaci u Učilištu rade s polaznicima koji su predani svom zanimanju te koji će svoju karijeru graditi na čvrstim, profesionalnim temeljima Učilišta Profokus. Temeljitost u programu zahtijeva i temeljitost u njegovu svladavanju, što podrazumijeva ulaganje vremena i truda s obje strane: učenje, rad na modelima i rad s različitim vrstama šminke koristeći različite tehnike prema visokim standardima.

Rad polaznika Učilišta Profokus

VERIFICIRANI PROGRAM

Program je odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. Nakon završetka obrazovnog ciklusa izdaje se uvjerenje s pravom javnosti, a polaznicima se stručno zanimanje upisuje u radnu knjižicu, danas u elektronsku evidenciju.

ODRŽAVANJE NASTAVE

Zbog velikog interesa upisuju se dvije klase vizažista po utvrđenom rasporedu, dva puta na tjedan. Broj polaznika u klasi je ograničen zbog individualnog mentorskog rada.

Rad polaznika Učilišta Profokus

PROGRAM:

PRAKTIČNA NASTAVA MODNOG ŠMINKANJA

U školskom praktikumu, pod mentorskim nadzorom i radom na modelima, polaznici stječu znanja i umijeća modnog šminkanja. Beauty šminka je temelj za savladavanje ostalih vještina u make up-u, a svu potrebnu šminku za rad osigurava Učilište.

Rad polaznika Učilišta Profokus

KAZALIŠNA, TELEVIZIJSKA I FILMSKA ŠMINKA

U školskom praktikumu, pod mentorskim nadzorom i radom na modelima, polaznici stječu znanja i umijeća kazališnog šminkanja od razdoblja Egipta do danas. Također, stječu znanja o posebnim zahtjevima šminke za televiziju i film.

Rad polaznika Učilišta Profokus

POVIJEST FRIZURE I ŠMINKE

Teorijska znanja iz povijesti frizure i šminke polaznici će moći primijeniti i u praktičnom dijelu, kao osnovu za rekonstrukciju ili inspiraciju.

KOMUNIKACIJA

Polaznici stječu znanja o temeljima uspješne komunikacije i odnosu prema klijentu.

PREDAVAČI:

  • GLAVNI MENTOR: Kristina Atletić

POSEBNOSTI PROGRAMA:

Program usavršavanja vizažista pruža usvajanje svjetski poznate tehnike šminkanja koju primjenjuju francuski, talijanski i američki stručnjaci za make up. Učilište Profokus uspješnim polaznicima daje pismo preporuke za zaposlenje ili za sudjelovanje u posebnim projektima, što poslodavci posebno cijene. Po završenom programu 90% polaznika zaposlilo se u struci, a o umijeću i znanjima svjedoči velik broj nagrada koje polaznici osvajaju na raznim natjecanjima.

Osobito je dragocjena suradnja s uglednim kazališnim i filmskim kućama te ateljeima. Posebnost je i program kazališne šminke koji je moguće usavršiti samo na Učilištu Profokus. Polaznici sudjeluju na Fashion Week-u, raznim revijama i snimanjima te na taj način stječu neizmjerno iskustvo u vizažističkom poslu.

KOJE SU OBVEZE POLAZNIKA?

Po završenom i odslušanom programu polaže se završni ispit, u pisanom i praktičnom obliku. Također, pod stručnim vodstvom mentora, polaznici u sklopu završnog ispita izrađuju zadani make up look nakon kojeg slijedi i fotografiranje u studiju.

Nastava polaznika Učilišta Profokus

KAKO SE UPISATI?

Nakon informativnog razgovora u Učilištu se potpisuje ugovor o obrazovanju, a danas vam je dostupan i online upis. Više na: http://profokus.hr/upisi

UVJETI ZA UPIS:

Završena srednja škola.

PLAĆANJE:

Mogućnost plaćanja u mjesečnim obrocima tijekom školovanja.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.