Dizajner interijera

Trajanje: 1 godina(e)
Rok prijave: Otvorene prijave
EduCentar cijena: Na upit
Pošalji upit za program

Opis

UPISI U TIJEKU!

Trajanje: jedna školska godina

KOJIM KORAKOM DO USPJEHA?

Kako odabrati zanimanje, steći znanje i zaposliti se? To su pitanja na koja imamo odgovor. Dvanaest kreativnih, verificiranih programa s pravom upisa u radnu knjižicu, danas elektronsku evidenciju. Izvrsni mentori, predavači i praktična nastava u svim programima mogu biti ključ uspjeha, da znanjem dođete do željenog posla. To je zajednički uspjeh Učilišta Profokus i polaznika koji većinom nakon obrazovanja pronalaze svoj posao.

Rad polaznika Učilišta Profokus

DIZAJNER INTERIJERA

Dizajner interijera je stručnjak koji će tijekom obrazovnog procesa naučiti prilagoditi prostor željenim uvjetima klijenta u okviru zadanoga budžeta, bilo da je riječ o životnom ili poslovnom prostoru. Da bi netko postao uspješan dizajner interijera mora biti u mogućnosti odabrati dizajnerski stil, odgovorno raspolagati zadanim budžetom, biti otvoren prema novim idejama, uspješno komunicirati te kvalitetno i brzo izvesti zamišljeno. Mnogo elemenata potrebno je objediniti u tako organiziranu i ugodnu cjelinu kao što je lijepo dizajniran prostor. Sposobnost vođenja takvog procesa umijeće je dizajnera, pri čemu do izražaja dolaze njegove estetske sposobnosti koje mahom određuju uspjeh projekta u vizualnom smislu.

Rad polaznika Učilišta Profokus

POŽELJNE OSOBINE

Dizajneri interijera moraju biti kreativni i imati razvijenu sposobnost estetske prosudbe. Uz to, važno je da imaju smisla za rješavanje tehničkih problema i prostornih odnosa. Trebali bi biti precizni u radu, spretnih ruku te posjedovati vještinu vizualizacije projekta. U dizajnu je važan crtež kako bismo jasno mogli prikazati raznovrsne prostorne odnose, a i neprijeporna je prednost umijeće suradnje s ljudima što podrazumijeva komunikativnost. Do statusa uspješnog dizajnera dolazi se napornim radom i odricanjem.

Rad polaznika Učilišta Profokus

GDJE RADE DIZAJNERI INTERIJERA?

  • u arhitektonskim i dizajnerskim studijima,
  • u tvrtkama koje proizvode ili prodaju namještaj,
  • u časopisima za nekretnine kao savjetnici.

VERIFICIRANI PROGRAM

Program je odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. Nakon završetka obrazovnog ciklusa izdaje se uvjerenje s pravom javnosti, a polaznicima se stručno zanimanje upisuje u radnu knjižicu, danas u elektronsku evidenciju.

ODRŽAVANJE NASTAVE

Nastava se održava u dvije klase, u jutarnjoj i popodnevnoj. Dva puta tjedno, srijedom i četvrtkom od 10-13 ili 17-20 sati, tijekom sedam mjeseci od listopada do svibnja. Broj polaznika u klasi je ograničen zbog individualnog mentorskog rada te je nastavu moguće slušati i ONLINE.

Rad polaznika Učilišta Profokus

PROGRAM:

POZNAVANJE MATERIJALA I BOJA

Polaznici uče o simbolici boja u odnosu na prostor i okoliš te razvijaju vještine likovnog osmišljavanja boja u prostoru. Savladavaju tehnike crtanja, umijeće komponiranja boja (kolaž) i materijala prema zadanom prostoru, potrebi i namjeni.

PROJEKTIRANJE INTERIJERA

Nakon savladavanja tehničkog crtanja, osnova projektiranja interijera i izrada nacrta, polaznici usvajaju znanja izrade idejnog i izvedbenog projekta za uređenje interijera. Projektiranje sadrži kvalitetna rješenja kao

što su: funkcija, orijentacija, materijali, stil, podovi, stropovi, rasvjeta, normativi, antropometrija, namještaj i dekorativni elementi u prostoru stana, ugostiteljskog prostora, poslovnog prostora i dr.

Polaznici stječu umijeća unutrašnjeg opremanja stambenih, poslovnih i javnih prostora te usavršavaju tehnike samostalnog i inovativnog usklađivanja funkcije prostora.

Važan dio projektiranja je crtanje, kao i besplatni kompjuterski programi za projektiranje interijera i 3D vizualizaciju projekta.

VJEŽBE S TEHNOLOGIJOM IZVEDBE INTERIJERSKIH RADOVA

Polaznici usvajaju znanja o tehnologijama izvedbe interijerskih radova i o vrstama zanatskih radova. Detaljno pristupaju načinu obračuna materijala i opreme te se bave kvalitetnim i stručnim sastavljanjem troškovnika za pojedini projekt.

Rad polaznika Učilišta Profokus

POSEBNE METODE NASTAVE

U nastavi sudjeluju gosti predavači koji su renomirani i odabrani stručnjaci iz područja stilskog namještaja, rasvjete, tekstila u interijeru, ugradbenih ormara, pregradnih stijena i slično.

Poseban dio nastave predviđen je za savladavanje kompjuterskih programa projektiranja interijera i 3D vizualizacije. Uključene su i terenska nastava, izložbe te izvodljivost projekta.

GLAVNA MENTORICA:

Jasna Milošević Mjeda, dipl.ing.arh., dugogodišnja suradnica Učilišta Profokus. Posjeduje sve osobine stručnog predavača te karakteristike vrlo ugodne osobe predane radu. Tim predavača čine i stručni gosti iz područja dizajna, planiranja i izvedbe interijera.

KOJE SU OBVEZE POLAZNIKA?

Po završenom i odslušanom programu polaže se završni ispit, u pisanom i praktičnom obliku. Također, pod stručnim vodstvom mentora, polaznici u sklopu završnog ispita izrađuju i završnu mapu.

Tijekom 25 godina Učilište Profokus steklo je reputaciju ustanove koja uspješnim polaznicima daje pismo preporuke. Po završenom programu 90% polaznika se zaposlilo u struci, a o umijeću i znanjima svjedoči velik broj nagrada koje polaznici osvajaju na raznim natjecanjima.

Radovi polaznika Učilišta Profokus:

KAKO SE UPISATI?

Nakon informativnog razgovora u Učilištu se potpisuje ugovor o obrazovanju, a danas vam je dostupan i online upis. Više na: http://profokus.hr/upisi

UVJETI ZA UPIS:

Završena srednja škola.

PLAĆANJE:

Mogućnost plaćanja u mjesečnim obrocima tijekom školovanja.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.