Dizajner interijera

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 1 godina(e)
EduCentar cijena: Na upit

Naziv: Učilište Profokus

Kategorija: Tečajevi

Opis

Trajanje: jedna školska godina

KOJIM KORAKOM DO USPJEHA?

Kako odabrati zanimanje, steći znanje i uposliti se? To su pitanja na koje imamo odgovor. Dvanaest kreativnih programa, koji su verificirani s pravom upisa u radnu knjižicu danas elektronsku evidenciju. Izvrsni mentori, predavači i praktična nastava u svim programima, mogu biti ključ uspjeha, da znanjem dođete do željenog posla. To je zajednički uspjeh Učilišta Profokus i polaznika koji u većini nakon obrazovanja pronalaze svoj posao.

DIZAJNER INTERIJERA

Dizajner interijera je stručnjak koji će tijekom obrazovnog procesa naučiti prilagoditi prostor željenim uvjetima klijenta u okviru zadanoga budžeta, bilo da je riječ o životnom ili poslovnom prostoru. Da bi netko postao uspješan dizajner interijera mora biti u mogućnosti odabrati dizajnerski stil, odgovorno raspolagati zadanim budžetom, biti otvoren prema novim idejama, uspješno komunicirati, kvalitetno i brzo izvesti zamišljeno. Mnogo elemenata potrebno je objediniti u tako organiziranu i ugodnu cjelinu kao što je lijepo dizajniran prostor. Sposobnost vođenja takva procesa umijeće je dizajnera, pri čemu do izražaja dolaze njegove estetske sposobnosti koje mahom određuju uspjeh projekta u vizualnom smislu.

POŽELJNE OSOBINE

Dizajneri interijera moraju biti kreativni i imati razvijenu sposobnost estetske prosudbe. Uz to je važno da imaju smisla za rješavanje tehničkih problema i prostornih odnosa. Važno je da su precizni u radu, spretnih ruku i posjedovanju vještina  vizualizacije projekta . U dizajnu je važan crtež kako bi jasno mogli prikazati raznovrsne prostorne odnose. Neprijeporna je prednost umijeće suradnje s ljudima, što podrazumijeva komunikativnost. Do statusa uspješna dizajnera dolazi se napornim radom i odricanjem.

GDJE RADE DIZAJNERI INTERIJERA?

  • u dizajnerskim studijima,
  • u tvrtkama koje proizvode ili prodaju namještaj,
  • u časopisima za nekretnine kao savjetnici.

VERIFICIRANI PROGRAM:

Program je odobrilo Ministarstvo znanosti i  obrazovanja Republike Hrvatske. Nakon završetka obrazovnog ciklusa izdaje se uvjerenje s pravom javnosti, a polaznicima se stručno zanimanje upisuje u radnu knjižicu, danas u elektronsku evidenciju.

ODRŽAVANJE NASTAVE:

Nastava se održava u dvije klase jutarnja i popodnevna. Dva puta tjedno, srijeda i četvrtak od 10-13 ili 17-20,15 sati tijekom sedam mjeseci od listopada do svibnja mjeseca. Broj polaznika u klasi je ograničen zbog individualnog mentorskog rada.

PROGRAM:

Poznavanje materijala i boja

Polaznici uče o simbolici boja u odnosu na prostor i okoliš i razvijaju vještine likovnog osmišljavanja boja u prostoru. Savladavaju tehnike crtanja, umijeća komponiranja boja (kolaž) i materijala prema zadanom prostoru, potrebi i namjeni.

Projektiranje interijera

Nakon savladavanja tehničkog crtanja i osnova projektiranja interijera kao i izrada nacrta, polaznici usvajaju znanja izrade idejnog i izvedbenog projekta za uređenje interijera. Projektiranje sadrži kvalitetna rješenja kao što su: funkcija, orijentacija, materijali, stil, podovi, stropovi, rasvjeta, normativi, antropometrija, namještaj i dekorativni elementi u prostoru  stana, ugostiteljskog prostora, poslovnog prostora i dr.

Polaznici stječu umijeća unutrašnjeg opremanja stambenih, poslovnih i javnih prostora te usavršavaju tehnike samostalnog i inovativnog usklađivanja funkcije prostora.

Važan dio projektiranja je crtanje kao i besplatni kompjuterski programi za projektiranje interijera i  3D vizualizacije projekta.

Vježbe s tehnologijom izvedbe interijerskih radova

Usvajanje znanja o tehnologijama izvedbe interijerskih radova i o vrstama zanatskih radova. Načinu obračuna materijala i opreme, kvalitetnom i stručnom sastavljanju troškovnika za pojedini projekt.

POSEBNE METODE NASTAVE:

U nastavi sudjeluju gosti predavači koji su renomirani i odabrani stručnjaci iz područja kao što su stilski namještaj, rasvjeta, tekstil u interijeru, ugradbeni ormari, pregradne stijene i slično.

Poseban dio nastave predviđen je za savladavanje kompjuterski programi za projektiranje interijera i  3D vizualizacije . Terenska nastava, izložbe i izvodljivost projekta.

GLAVNA MENTORICA:

Jasna Milošević Mjeda, dipl.ing.arh.

Koje su obveze polaznika?

Po završenom i odslušanom programu polaže se završni ispit, u pisanom i praktičnom obliku. Također, pod stručnim vodstvom mentora, polaznici u sklopu završnog ispita izrađuju i  završnu mapu.

Tijekom 20. godina Učilište Profokus steklo je reputaciju ustanove koja uspješnim polaznicima daje pismo preporuke. Po završenom programu 90 % polaznika zaposlilo se u struci, a o umijeću i znanjima svjedoči velik broj nagrada koje polaznici osvajaju na raznim natjecanjima.

KAKO SE UPISATI:

Nakon informativnog razgovora u Učilištu potpisuje se ugovor o obrazovanju. Danas Vam je dostupan i online upis. Više na  http://profokus.hr/upisi

UVJETI ZA UPIS:

Završena srednja škola.

PLAĆANJE

Mogućnost plaćanja u mjesečnim obrocima tijekom školovanja.

Mogućnost prijave za novu školsku godinu. Upisi u veljači sa najpovoljnijim uvjetima.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.