Krizni menadžment – specijalistički diplomski stručni studij

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 1 godina(e)
EduCentar cijena: 14.380 kn

Naziv: Veleučilište Velika Gorica

Kategorija: Fakulteti

Opis

Pročelnik studija: dr. sc. Branko Mihaljević, v. pred.
Stručni naziv (M): stručni specijalist inženjer kriznog menadžmenta .
Stručni naziv (Ž): stručna specijalistica inženjerka kriznog menadžmenta.
Broj ECTS bodova: 120 ECTS

Broj ukupnih ECTS bodova: 300 (180+120) ECTS
Način studiranja: redovni i izvanredni studij
Broj mjesta: 30 redovitih i 30 izvanrednih

Studij je namijenjen prvenstveno osobama koje se bave zaštitnim i sigurnosnim aspektima kriza u djelovanju pravnih osoba, gospodarstva, tijela jedinica lokalne i područne uprave, te tijela državne uprave.

Upravljanje u kriznim uvjetima

Upravljanje u kriznim uvjetima je vrlo kompleksno i odgovorno, obuhvaća različite poslove ovisno o djelatnosti i području djelovanja pojedine pravne osobe, poduzeća ili jedinice lokalne i područne uprave kao i državne uprave. Zato je vrlo značajno uspostaviti sustav zaštite koji sprječava nastanak kriza, povećava otpornost na djelovanje i podiže razinu sposobnosti uklanjanja posljedica i oporavka, dobro poznavanje procesa možebitnih kriza i sposobnost upravljanja sustavom zaštite jeste temeljna zadaća kriznog menadžmenta.

Završetkom studija "Specijalistički diplomski stručni studij kriznog menadžmenta" stječu se specijalistička znanja i kompetencije za samostalno rješavanje problema upravljanja krizama, vođenje procesa i sustava upravljanja sigurnošću i zaštitom u javnom i privatnom sektoru, a posebice u gospodarstvu na nacionalnoj i međunarodnoj razini, te usklađivanja djelovanja sa sustavom upravljanja funkcionalnom djelatnošću organizacije.

Završeni studenti će biti osposobljeni za rješavanje problema upravljanja krizama kao i upravljanje javnom i korporacijskom sigurnošću te humanitarnim i sigurnosnim operacijama u skladu s važećim nacionalnim, EU i međunarodnim relevantnim direktivama i normama.

Studenti će uspješnim završetkom specijalističkog diplomskog stručnog studija kriznog menadžmenta steći novih 120 ECTS bodova tako da će dobiti diplomu stručnog specijalista inženjer kriznog menadžmenta s ukupno 300 ECTS što im omogućuje nastavak studija u Hrvatskoj ili inozemstvu, sukladno zakonu.

Troškovi razredbenog postupka i upisa: 300,00 kn
Školarina za jedan semestar: 7.190,00 kn
Troškovi mentorstva, obrane diplomskog rada i tiskanje diplome: 2.100,00 kn

 

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Unesite broj telefona kako bi Vas brže kontaktirali

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi