Logistički menadžment

Rok prijave: Otvorene prijave
Trajanje: 2 godina(e)
EduCentar cijena:
2.604,02 EUR

Naziv: Veleučilište Velika Gorica

Kategorija: Fakulteti

Opis

Osnovne informacije

 • 2 godine
 • 120 ECTS

Pročelnik studija

Stručni naziv

 • magistar/magistra inženjer/inženjerka logistike.
 • mag. ing. logist.

Studij je utemeljen na znanjima i vještinama koje jamče uspješnost obavljanja logističke potpore složenim sustavima. Studij pruža potrebno znanje iz logističkog menadžmenta, a ponajprije osobama koje žele raditi ili osobama koje već rade na poslovima logistike a žele se doškolovati u ovom području.

Studirati logistički menadžment

Veleučilište Velika Gorica je pokrenulo prvi hrvatski stručni diplomski studij logistike, prvo pod nazivom Upravljanje logističkim sustavima i procesima (2006), zatim modernizirani studij pod nazivom Logistički menadžment (2019).

Univerzalni naziv studija Logistički menadžment je kompatibilan sa srodnim studijskim programima koji se izvode na drugim visokim učilištima EU. Naziv studija je prepoznatljiv i na engleskom jeziku (Logistics Management).

Na stručni diplomski studij redovito se upisuju završeni studenti stručnih prijediplomskih studija  s Veleučilišta Velika Gorica. To su najprije završeni studenti stručnih prijediplomskih studija: Motorna vozila, Održavanje računalnih sustava, Održavanje zrakoplova i Upravljanje u kriznim uvjetima, zatim završeni studenti prijediplomskih studija s drugih visokih škola. Veliki broj poslodavaca upisuje na studij svoje zaposlenike koji već rade na poslovima logistike radi nadogradnje i usvajanja novih znanja i vještina.

Interdisciplinarni studijski program Logistički menadžment pokriva ukupnu logističku potporu složenim sustavima s okosnicom predmeta tehničke struke. Tijekom školovanja studenti stječu spektar primijenjenih znanja i vještina, kao u zemljama Europe. Kroz cjeloživotno učenje takvi će inženjeri temeljem kvalitetnog predznanja lakše povezati teoriju i praksu, što omogućava kreativnost na poslu.

Kompetencije završenih studenata

Stručni diplomski studijski program je utemeljen na primijenjenim znanjima i vještinama koje jamče uspješnost obavljanja logističke potpore složenim sustavima. Studij pruža potrebno znanje iz logističkog menadžmenta, a ponajprije osobama koje žele raditi ili osobama koje već rade na poslovima logistike a žele se doškolovati u ovom području.

Završetkom studija polaznici stječu kompetencije logističkog menadžmenta:

 • planiranje i organiziranje  logističkog sustava
 • upravljanje logističkim sustavima i procesima
 • upravljanje sustavom nabave i distribucije
 • upravljanje prometom i transportom
 • upravljanje sustavom održavanja tehničkih sredstava
 • upravljanje sustavom materijalno-financijskog poslovanja
 • planiranje i vođenje logističkih projekata

Studijski program

Studijski program Logistički menadžment  obuhvaća potreban sadržaj planiranja, organiziranja, upravljanja te kontroliranja tokova materijala, osoba, energije i informacija. Sastavni dio programa su trendovi i rješenja naprednih logističkih lanaca opskrbe i informacijskih tehnologija. Kao takav, specijalistički diplomski stručni studij je preporuka kandidata na tržištu rada.

Potreba za specijalističkim obrazovanjem u području logistike postoji u svim javnim službama (vojska, policija, zaštita i spašavanje) i u gospodarstvu Republike Hrvatske. Na temelju spoznaja da tradicionalne discipline pojedinačno nisu u mogućnosti riješiti složene probleme postavljen je ovaj interdisciplinarni studijski program, koji interakcijom više disciplina pruža rješavanje logističkih zadataka.

Logistički menadžment je prepoznatljiv i preporučljiv studijski program, koji je kompatibilan sa srodnim studijskim programima koji se izvode na visokim učilištima EU.

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Pošalji upit za program

Vaš upit je neobvezujuć i informativnog je karaktera

Za precizniji odgovor unesite Vaše podatke

Klikom na gumb za slanje dajete izričitu privolu za prosljeđivanje Vaših podataka edukacijskoj ustanovi

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.