Studenti FER-a u obrani prvog mjesta na međunarodnom natjecanju

Na međunarodnom sveučilišnom natjecanju studenata elektrotehničkih fakulteta Elektrijada 2013. koje je prošle godine održano u Siofoku (Mađarska) studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu ostvarili su zapažene rezultate.

U konkurenciji tisuću studenata s trinaest elektrotehničkih fakulteta iz regije FER je zauzeo 1.mjesto u natjecanjima u znanju, 1.mjesto u natjecanjima u sportu, kao i 1. mjesto u generalnom plasmanu fakulteta. 

Elektrijada je međunarodno sveučilišno natjecanje u znanju i sportu na kojem se već 50-ak godina natječu studenti europskih elektrotehničkih fakulteta. Svake godine na Elektrijadi sudjeluje više od tisuću studenata pa ovo natjecanje predstavlja najveći godišnji skup studenata elektrotehnike u Europi. 

Svrha Elektrijade je kroz natjecanja u znanstvenim disciplinama istaknuti najbolje buduće inženjere, te kroz sportska natjecanja popularizirati sveučilišni sport, potaknuti druženje i razmjenu iskustava među studentima. U svakoj disciplini FER predstavljaju najbolji studenti izabrani temeljem uspjeha na fakultetu, međunarodnim natjecanjima i kvalifikacijskim ispitima. 

Na Elektrijadi 2014 koja se održava u svibnju u Siofoku (Mađarska) FERovci žele obraniti prošlogodišnja prva mjesta u znanju, sportu i generalnom plasmanu i tako promovirati svoj fakultet u regiji i među europskim studentima. Time bi pokazali da prošlogodišnji uspjeh nije bio slučajnost nego rezultat kvalitetnog i kontinuiranog rada i zalaganja svih studenata i djelatnika FER-a. 

Pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske prof. Dr. Sc Ive Josipovića, rektora Sveučiliša u Zagrebu prof. Dr. Sc. Alekse Bjeliša i uprave FER-a predvođene dekanom prof.dr.sc. Nedjeljkom Perićem te zajedno s tvrtkama partnerima omogućit će natjecateljima FER-a da i ove godine sudjeluju u promicanju znanja i struke te sveučilišnog sporta. 

Više informacija možete naći na web stranici www.fer.hr/elektrijada

 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.