Homeschooling (školovanje kod kuće: dobra opcija ili nužno zlo?

Profesionalna edukacija

Što je to kognitivni umor i kako se odmoriti?

Kognitivno opterećenje je doživljaj kognitivnog umora i iscrpljenosti. Događa se kada dugo vremena imamo velik broj zahtjeva i zadataka koji angažiraju naš kognitivni sustav, kroz duže vremensko razdoblje ili kada velik broj zadataka trebamo obaviti u kratkom razdoblju. Pročitajte kako prepoznati kognitivno preopterećenje i kako si pomoći.

8 načina kako sačuvati fokus na bitnim stvarima

Jedna od podmuklih osobina navika koje nam odvlače fokus je da često ne primijetimo da smo im se prepustili. Prišuljaju nam se, kao starost, i prije nego to uspijemo shvatiti, ovisni smo i nemoćni.

Podignite razinu energije uz nekoliko savjeta

Često ste umorni i želite biti energičniji i bolje iskoristiti svoje vrijeme? Evo nekoliko savjeta.

Samomotivacija na 5 načina

Osobe koje se same motiviraju uspješno dovršavaju ono što su naumile, bez obzira na teške okolnosti i imaju li ohrabrenje sa strane.

Koja je tajna uspjeha?

U moru savjeta o tome kako biti uspješan izdvaja se jedan koji je za uspješnog ulagača i poslovnog čovjeka Warrena Buffetta gotovo zakon. Toliko je neočekivan da je iznenadio i suosnivača Microsofta Billa Gatesa.

Savjeti za poslovnu video komunikaciju

Ono što je važno za sve koji se koriste video pozivima su pravila ponašanja koje valja znati i kojih se važno pridržavati. U nastavku vam donosimo neke od njih.

19 kraktih savjeta za produktivan dan

U nastavku pročitajte 19 savjeta koji će vam pomoći u što boljoj organizaciji radnog dana.

15 rečenica koje bismo trebali svakodnevno ponavljati

U životu se svakodnevno susrećemo sa situacijama koje će testirati našu volju, strpljenje i živce. U tim trenucima krize ne smijemo 'potonuti' u negativna razmišljanja nego moramo samo sebe ohrabriti.

Jeste li čuli za pravilo 5 sati?

Mnogi poznati poduzetnici kao Bill Gates, Warren Buffett i Oprah koriste jednostavno pravilo.

Kako ljubazno kritizirati neistomišljenika

Postoje načini da svoj stav iznesete kritički, a da pritom ostanete blagonakloni prema neistomišljeniku.

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.