Zbog Harlem Shakea cijeli razred zaradio ukore

 

Popularni ples Harlem Shake već neko vrijeme daje inspiraciju mnogim mladima diljem svijeta da objavljuju video snimke zajedničkih prilično smiješnih plesova. U prvom razredu elektrotehničara Obrtničke škole u Koprivnici učenici su zbog objave Harlem Shake plesa zaradili ukore, a sazvan je poseban roditeljski sastanak gdje su roditelji vidjeli snimku.

 

Ukor su dobili kako to ne bi ponovili

 


- Svi smo vidjeli video. Naši učenici su valjda pretpostavili da video neće pogledati djelatnici škole, ali kako je objavljen na Facebooku vidjeli smo ga, priznao je Ratimir Ljubić, ravnatelj škole.

 

Tvrdi da je nakon pogledanog videa bilo nužno sazvati razredno vijeće jer su učenici 'uništavali imovinu škole i radili vulgarne pokrete koji ne priliče jednoj instituciji poput škole'. Razredno vijeće je svim učenicima podijelilo ukore,a sljedeći korak bila bi opomena pred isključenje te naposljetku i samo isključenje.

- Sumnjam da će do toga doći. To nije problematičan razred i to nisu loša djeca. Odgojne mjere su tu samo da ih potaknu na bolje ponašanje, objasnio je ravnatelj Ljubić.

 

Nisu razmišljali o posljedicama

 

Iako iz videa nije vidljivo bacanje stolica, neki učenici su se popeli na klupe i plesali po njima, a ravnatelj tvrdi da su nakon toga morali intervenirati jer su klupe bile rasklimane. – Osim toga, kada ih čovjek pogleda, u videu izgledaju kao razularena banda. To ne priliči ovim inače odličnim dečkima. Očito je da nisu razmišljali o posljedicama, zaključio je ravnatelj.

 

Video možete pogledati ovdje

 

Unatoč svemu što se dogodilo zbog bezazlenog plesa, ako 1.a razred do kraja školske godine pokaže pristojno ponašanje, odgojna mjera ukora će se povući.

Vidi još:  Zbog Harlem Shakea 15 rudara dobilo otkaze 


 Izvor: srednja.hr

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.