Zašto je dobro pisati rukom?

Naime, ako niste znali, ljudi koji češće pišu olovkom nasmijaniji su i bolje raspoloženi od onih koji koriste računala, a uz to pisanje rukom ima i druge prednosti. Recimo, kad učite i istovremeno zapisujete važne informacije sa strane na papir zapamtite ćete puno više nego da uz to surfate Wikipedijom, primjerice.

Prenošenje emocija na papiru, u vidu neke vrste dnevnika pomaže nam pri oporavku od traumatičnih događaja puno brže nego ako to ne radimo, jer na taj način jasno organiziramo svoje misli i provjeravanjem napisanog rješavamo se negativnih osjećaja. 

Pola sata zapisivanja stvari zbog kojih ste zahvalni u životu dnevno napravit će čuda za vaše raspoloženje i samopouzdanje, jer ćete se tako stalno prisjećati da nema potrebe za tugom i da imate dovoljno razloga za osmijeh i optimizam.

Pisanje dnevnika ili kratkih priča prije spavanja pomoći će vam da brže i kvalitetnije zaspete, pa odvojite petnaestak minuta za to, ugasite računala i televizor i napišite nešto, bit će korisno za vas.

Uz sve to, ovakav način oslobađanja od stresa ima pozitivan utjecaj na raspoloženje i smanjenje krvnog tlaka i poboljšanje funkcija jetre i pluća. 

Sve u svemu, pronađite ili kupite bilježnicu, uzmite olovku i krenite ...

Izvor: Metro-portal.com

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.