Ponuda obrazovanja za nula kuna

Saznajte nekoliko online tečajeva ili informativnih stranica koje vam itekako mogu pomoći pri obrazovanju, bilo da se informirate o sasvim novim stvarima, bilo da vam pomogne kao nadopuna znanjima koja već stječete u sklopu svog fakulteta. Za sve vam jedino treba znanje engleskog jezika. 

MIT OpenCourseWare – ovo je online tečaj na Massachusetts Institute of Technology  te se reklamira kao revolucija u online učenju. Ovdje se može poslušati online predavanja iz bilo kojeg predmeta koji se podučava na ovom institutu, ali i saznati niz drugih korisnih informacija – primjerice, kako to naše tijelo izgladnjuje bakterije kako bi nas održalo zdravima.

Khan Academy – ovdje ima preko 1,200 video predavanja o najrazličitijim temama, od osnova aritmetike i algebre do kemije i biologije. 

Open Yale Courses - svi smo  čuli za prestižni Yale, a na ovoj adresi možete uživati i u selektiranim predavanjima s ovog sveučilišta. Sve je javno i ne naplaćuje se, a neka od predavanja su iz humanističkih znanosti, fizike, biologije i sličnog.

Free Science and Video Lectures Online – velika kolekcija videa koji nas podučavaju matematici i filozofiji pa ako vam treba – izvolite.

Investopedia Financial Investing Tutorials – ako ne znate s novcem i previše ste rastrošni, ovo je prava stranica za vas. Naime, ovdje ćete naučiti kako upravljati novcem, a to je još jedna od veoma važnih stvari koje se traže od studenata.

Bio's Best  – uvijek nam je potrebna nečija biografija, a ovo je pravo mjesto da pronađete dobru biografiju poznatih osoba. Također, odlična je stranica i ako samo želite saznati o životima poznatih osoba iz povijesti, ali i bliže.

Harvard Law School – odlično mjesto za studente prava jer nudi niz predavanja, panela, konferencija i sličnih pravnih zavrzlama. Također, moguće je i saznati kako se pravne lekcije mogu primijeniti na neka aktualna zbivanja. 

FreeTechBooks.com – ovdje ćete pronaći niz online knjiga i skripti za kompjuterske i srodne znanosti.  Sve je legalno i besplatno, stoga krenite u istraživanje bez straha.

Merriam – Webster Online – niz zadataka na engleskom pomoću kojeg možete provjeriti svoje znanje iz ovog jezika, od toga kako stojite s pisanjem riječi pa sve do toga kako vam ide gramatika.

BBC Languages – kaže se da čovjek vrijedi onoliko koliko jezika govori, a ovo je pravo mjesto na kojem možete podići svoju vrijednost. Naučite francuski, njemački, portugalski, španjolski, grčki, kineski i još preko 30 jezika samo klikanjem miša i to sve besplatno.

American Sign Language Browser - oduvijek ste željeli znati jezik gluhonijemih? Onda je vrijeme i da ga naučite jer nikad se ne zna kada ćete doći u priliku primijeniti ga, posebice ako ste svjetski putnik.

United Nations University OpenCourseWare – ovdje se može naučiti niz programa koji se koriste u radu Ujedinjenih naroda. Stoga, ako vas zanima karijera ovakvog tipa, zasigurno ćete pronaći niz korisnih informacija za samoedukaciju. 

Izvor: MojFaks.com

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.