Studenti i učenici - provjerite gdje sve možete ostvariti popuste!

1. Popusti u Blitz Cinestaru 

U kinima Blitz Cinestara (Zagreb, Zadar, Rijeka, Split) možete ostvariti povoljne cijene kino ulaznica, sudjelovati u Index Bonus programu i naručiti Studentski meni.

Za filmove trajanja do 120 minuta, cijena karte iznosi 27,00 kuna, a kao vlasnik kartice za određeni dan možete kupiti samo dvije povoljnije kino ulaznice.

Također, Index bonus programom skupljate bodove koje nakon određenog broja prikupljenih možete zamijeniti za neke od CineStar Index poklona. 

2. Cineplexx (CC One East, Centar Kaptol, Osijek, Split)

U Cineplexx kinima, kao student možete ostvariti povoljniju cijenu ulaznice, i to od 24 kune kroz cijeli tjedan. 

3. Prijevoz Hrvatskim željeznicama  

HŽ učenicima i studentima nudi povoljnije cijene prijevoza nekim relacijama duljim od 25 kilometara.

- 'Popust za mlade' – mladi do 26 godina imaju pravo na 30% popusta na pojedinačnu cijenu prijevozne karte, i to neograničeno. Izrađuje se na željezničkim kolodvorima, cijena je 30 kuna, traje godinu dana, a za izradu je potrebna osobna iskaznica te fotografija. 

- Popust na grupna putovanja

- 'Index vrijedi više' –  50% popusta na neograničeno putovanje vlakom u drugom razredu IC vlakova na relaciji Zagreb – Split – Zagreb.  Za ostvarenje popusta potrebno podići potvrdu na fakultetu o statusu redovitog studenta te predati na željeznički kolodvor. 

4. Prijevoz autobusom 

Ovisno o prijevozniku, predočenjem indexa ili x-ice  možete ostvariti popust na prijevoz autobusom i to od 10% - 30% - na putovanje u jednom ili oba smjera. 

Prije putovanja obavezno pogledati koji prijevoznici su najpovoljniji te prema tome planirajte putovanja kako biste što više uštedjeli. 

5. Povoljnije cijene članarina  u gradskim knjižnicama 

- Nacionalna i sveučilišna knjižnica Zagreb: Godišnja članarina za studente preddiplomskog i diplomskog studija, apsloventi i studenti poslijediplomskog studija – 50,00kn 

- Gradska knjižnica i čitaonica Pula – 50,00 kn 

- Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek – 60,00 kn

- Gradska knjižnica Rijeka – 40,00 kn 

6. Popusti u kazalištima/ muzejima

- Zagrebačko gradsko kazalište Komedija -  30% popusta na najviše dvije ulaznice

- Satiričko kazalište Kerempuh  -  Povlaštena cijena ostvaruje se kupnjom kartice s 8 kupona, a cijena kartice je 20,00 kn. Predočenjem kupona cijena karte iznosi: 45,00 kn

- Hrvatsko narodno kazalište Rijeka – 40% popusta za studente

- Hrvatsko narodno kazalište Zagreb – 50% popusta za studente  (moguće kupiti samo jednu ulaznicu)

- Muzej suvremene umjetnosti Zagreb – cijena ulaznice za studente iznosi 15 kuna

- Arheološki muzej Zagreb – cijena ulaznice za studente iznosi 10 kuna

7. Sportski objekti u studentskim domovima 

- U sportskim objektima studentskih domova možete povoljno vježbati u teretani, plesati aerobic ili se priključiti školi plesa.  Cijene rekreativnih programa razlikuju se od doma do doma, pa iznose mjesečnih članarina pogledajte u matičnom Studentskom centru. 

8. Fotokopiranje, skriptarnice, papirnice

- Studenti i učenici popuste mogu ostvariti i u skriptarnicama, kopiraonama i po jako povoljnim cijenama isprintate materijale potrebne za učenje. Tako jednostrano, crno-bijelo printanje možete platiti samo 0,12 lp. Naravno, cijene su više za printanje u boji, ali ne znatno.

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.