Savjeti za uspješno pisanje stručnih radova

Za što bezbolnije pisanje eseja važna je priprema koju čine ove stavke:

1)    Istraživanje

Prije nego krenete s pisanjem rada na zadanu temu, istražite sve što vam je potrebno za sadržaj rada. Literatura, fotografije, tablice, grafovi, sve što vam može biti korisno za rad, prvo pronađite, zatim stavite pred sebe, pregledajte još jednom i krenite s izradom sadržaja rada prema kojem ćete dalje raditi. 

2)    Formiranje 'kostura' rada

Nakon što ste skupili sve materijale, napišite sadržaj svog rada od kojeg ćete krenuti s pisanje. Uvod, poglavlja, razrada tema, zaključak – pripazite da poglavlja imaju logičan slijed i da imate sve potrebno za nastavak pisanja. 

3)    Dodatna pitanja? 

Sada kada ste definirali bit rada, kao i njegova poglavlja, zamolite nekog tko nije uključen u izradu rada da pročita razrađeni sadržaj. Ako ta osoba nema dodatna pitanja i jasno mu je/joj koja je srž rada i koje informacije će biti navedene u radu, slaganje sadržaja je uspješno dovršeno! 

4)    3,2,1…START!

Krenite s pisanjem, a pritom posebnu pažnju obratite na :
•    Gramatiku
•    Pravopis
•    Navođenje stranih riječi 
•    Navođenje izvora 
•    Navođenje citata

 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.