Usprkos strahu, većina mladih spremna na traženje posla!

Polovica ispitanika (50%) priznaje da ih je strah stupanja na tržište rada, ali imaju volju i motivaciju za traženjem posla.

„Želim svoju budućnost graditi sama i spremna sam se boriti za posao u struci kako bih mogla raditi i zarađivati za život„ komentira jedna ispitanica.

Malo više od petine ispitanika (22%) spremno je na traženje posla i nemaju bojazan budući da su odradili pripremu za tržište rada.

„Tko hoće raditi i zna raditi, taj se ne boji za posao.“ komentira jedan od ispitanika, dok se drugi nadovezuje da je počeo raditi već tijekom studija stoga je u prednosti jer poznaje poslovnu kulturu i ima radne navike.

Čak 19% ispitanika zbog straha od stupanja na tržište rada planira produžiti studij smatrajući da je 'bolje ostati studentom te stjecati poznanstva i kompetencije volontiranjem'. Jedan od ispitanika priznaje da će se odlučiti na maksimalno produženje studiranja jer ne vidi perspektivu u Hrvatskoj, barem dok se ne popravi situacija.

Svega 9% ispitanika nije razmišljalo o traženju posla nakon završetka formalnog obrazovanja.

Ako ste vi spremni na traženje prvog (pravog) posla, posjetite MojPrviPosao.  

 

 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.