Kvalitetni profesori i imidž studija garantiraju zadovoljstvo studenata

Na zadovoljstvo izborom studija svakako utječu kvaliteta profesora, programa i udio praktične nastave, stoga je portal EduCentar u anketi provedenoj na više od 200 ispitanika istražio čime su ispitanici na svom studiju najviše zadovoljni.

Većina ispitanika, njih 43%, na svom je studiju najviše zadovoljna profesorima. Tako jedan od ispitanika kaže da je najzadovoljniji predavačima stručnjacima 'koji rade na institutu i mogu prenijeti kvalitetno znanje, koje nije samo teorijsko, već su radili i konkretne stvari u praksi', dok drugi tvrdi da fakultetski profesori pojedincima pristupaju ozbiljnije, 'za razliku od srednje škole'.

"Kad imaš profesore kojima nisi samo broj u indeksu, osjećaš da je nekome stvarno stalo do tvog znanja i svako učenje za ispit ili priprema seminara postaju gušt, a ne tlaka", zaključuje jedan od ispitanika.

Da na zadovoljstvo studiranjem utječe i niz drugih faktora potvrđuje 20% ispitanika koji ističu da su najviše zadovoljni imidžom fakulteta, društvom i studentskim načinom života općenito, ali i pogodnostima koje kao studenti mogu ostvarivati te mogućnošću razvoja karijere na fakultetu.

"Pripadam među sretnike koji imaju relativno malo studenata na godini pa profesorima nismo samo broj", kaže jedan ispitanik, a drugi kao najveću pogodnost ističe: "Što u sklopu fakulteta imam menzu pa ne moram razmišljati o ručku."

Ravnotežom između prakse i teorije najzadovoljnije je 20% ispitanika.

"Učimo na konkretnim primjerima iz gospodarstva.", kaže jedan ispitanik, student privatnog fakulteta ekonomije.

Programom nastave najzadovoljnije je 16% ispitanika koji osim korisnih predavanja i činjenice da su odabrali studij koji vole ističu i dobar raspored gdje 'nema previše rupa između predavanja'.

"Na diplomskom sam studiju i sada su napokon predmeti koji daju konkretno znanje. Za prethodne razine ne mogu reći isto", kaže jedan ispitanik.

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.