Odlična vijest za ljubitelje Harryja Pottera: Osnovano Ministarstvo Magije Hrvatska

U Zagrebu je u srpnju 2016. osnovana Udruga  ljubitelja Harryja Pottera "Ministarstvo Magije Hrvatska". Iako je odaziv fanova na Facebook fan stranici bio velik, simbolično se čekao datum 31.7. za početak primanja članova jer se tada obilježava rođendan najpoznatijeg čarobnjaka u književnosti, Harryja Pottera, ali i njegove stvoriteljice, autorice sage J. K. Rowling.

Cilj udruge je okupiti ljubitelje Harryja Pottera i J. K. Rowling iz cijele Hrvatske kako bi se povezali, razmjenjivali iskustva i dojmove. U planu imaju organizirati mnogobrojna druženja članova, radionice za djecu i odrasle, kvizove, partyje, sudjelovanje na konvencijama, prikazivanja starih, ali i novih filmova i još mnogo toga. Također planiraju oformiti i metlobojsku momčad koja će imati prave treninge.

Članarina (100 kuna godišnje) uključuje pismo iz Hogwartsa (jer znamo da svi čekaju još od 11. godine na njega), kartu za Hogwarts express, privjesak za ključeve u obliku Darova Smrti i personaliziranu člansku iskaznicu s kojom se ostvaruju brojni popusti. Najvažnije, u udruzi članovi dobivaju druženje s istomišljenicima i zaljubljenicima u svijet magični svijet Harryja Pottera.

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.