Pretvorite prepreku u priliku pomoću 4 savjeta

Svaka osoba se na svom životnom putu susreće s preprekama. Kako ćemo ih prevladati, ovisi o nama. Zašto ih ne bismo pretvorili u priliku?

Percepirajte prepreku kao zaobilazni put do konačnog cilja

Morate biti uvjereni da je vaš cilj ostvariv. Chris Burke, MLB igrač poznat po svojoj svestranosti, jednom je izjavio: „Moj moto ispisan je na zidu spavaće sobe: 'Prepreke su ono što vidiš kada makneš fokus sa cilja'. Odustajanje nije moj stil, samo želim učiniti nešto korisno.“

Nada nije plan

Prepreke će uvijek postojati. Nadati se da će nestati same od sebe nije odgovor- kreirajte ostvarive i realne ciljeve kako biste osigurali uspjeh. Pobrinite se da kreirate jednostavne, poželjne i mjerljive cijeljve. Mjerite napredak i slavite sva dostignuća kako biste za motivirali za brži i uspješniji put do uspjeha.

Koncentrirajte se na ono što MOŽETE učiniti

Umjesto da razmišljate o onom što ne možete, pobrinite se ostvariti ono što možete. Iskoristite prepreku kao način da budete bolji ili osmislite kreativne načine kako je izbjeći/nadići. Kada naiđete na zid, smislite način kako ćete ga preskočiti ili napravite rupu kako biste došli na drugu stranu. Nemojte samo stajati ispred i razmišljati o tome kako ste sad ispred i zida i zašto se to dogodilo. Djelujte!

Ne možete kontrolirati ono što se dogodilo, ali možete kontrolirati vlastiti stav

Postavite se! Razvijte nepokolebljivu vjeru u sebe i svoje sposobnosti. Budite dovoljno samouvjereni da biste bili izuzetak, osoba koja nadilazi sve prepreke.

Zaključno – prepreke su neizbježne. Svaka uspješna osoba suočila se s preprekom, ali je i pronašla način za rješavanje iste. Vjera u vlastiti cilj, pametan plan, kreativna rješenja i ispravno razmišljanje može vam dati snažnu odlučnost da uspijete. 

Izvor: success.com

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.