5 inspirirajućih savjeta Stevea Jobsa

Osnivač Applea Steve Jobs bio je vizionar i kultna ličnost koji je svojim govorima inspirirao milijune ljudi. Evo nekoliko savjeta Steve Jobsa za život:

1. “Morate otkriti što u stvari volite”

Steve je to dokazao. On je volio pojednostavljivati tehnologiju za široke mase. Voljeti svoj posao je ključno, budući da nam uzima dobar dio života. Ispunjeni možemo biti samo ako radimo ono što smatramo izvrsnim poslom, a izvrsno možemo raditi samo ono što volimo.

2. “Podsjećanjem na to da smo smrtni najbolje izbjegavamo zabludu da imamo što izgubiti.”

Svi će jednoga dana umrijeti ali se u stvari toga rijetko sjetimo. Nema razloga da ne slušamo naše srce. Naš život ima svrhu koju moramo sami definirati, jer nas nitko neće odvesti do prosvjetljenja osim nas samih.

3. “Ostanite gladni, ostanite zaigrani”

Trebamo ostati gladni sve dok ne nađemo nešto što volimo. Čak i ne uspijemo u nekom naumu, ostat ćemo dostojanstveni tako da nas nitko neće moći smatrati hladnim i plahim ljudima koji ne znaju ni zaz pobjedu ni poraz.

4. “Ne prestajte se razvijati”

Darwin je rekao da u prirodi opstaju najprilagodljiviji, a ne najjači. Samo oni spremni na promjene na kraju prežive. Apple nije stao nakon uspjeha Macintosha, nego se iznimno trudio naći nove načine za razviti proizvode za koje su ljudi danas spremni kampirati i po nekoliko dana ne bi li ih prvi kupili.

5. “Manje je više”

Riješite se suvišnih stvari u životu jer je manje uvijek više. Ova filozofija je učinila čuda za Apple i Stevea Jobsa. Inspiriran zen filozofijom minimalizma, Apple je revolucionaran u jednostavnosti dizajna proizvoda što privlači ljude od prvoga dana.

Zbog nije čudno da im proizvodi dolaze bez uputstava – jednostavno su prejednostavni za rukovanje i shvaćanje.

Izvor: lifehack

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.