Virtualni sajam karijera i znanja: Pronađite posao iz snova!

Prvi razgovor za posao iz udobnosti vlastitog doma te u samo nekoliko klikova mišem? Da, moguće je! Pripremite se za Virtualni sajam karijera i znanja (19.-26.listopad) uz naše savjete. 

Virtualni sajam izvrsna je prilika za komunikaciju s poslodavcima u realnom vremenu, prijavu na oglase, gledanje korisnih webinara, ali i za pronalazak povoljne edukacije. 

MojPosao, s partnerima iz regije portalima Infostud i Posao.ba, organizira Virtualni sajam karijera i znanja od 19. do 26. listopada na www.dankarijera.com.

Kako biste bili što uspješniji na nadolazećem sajmu i pronašli posao iz snova, donosimo vam nekoliko savjeta, jer ipak je dobra priprema pola posla.

1) Provjerite računalo – Internet preglednik, internetska veza, Java script

Budući da se određene funkcionalnosti ne prikazuju ispravno u pregledniku Internet Explorer, savjetujemo vam da se prebacite na Google Chrome ili Mozillu Firefox kako bi u potpunosti uživali u svemu što vam sajam donosi. 

Virtualni sajam, zbog svih funkcionalnosti koji s njime dolaze, zahtijeva dobru Internet vezu te računalo na kojem je ažuriran Java script. Pobrinite se da internetska veza ne 'puca' kako vam se ne bi chat, primjerice, isključio usred razgovora s poslodavcem. 

Novost ovogodišnjeg sajma je mogućnost uspostavljanja video razgovora s poslodavcem, putem privatnog video chata. Obavezno testirajte kameru na računalu i provjerite radi li sve kako treba prije početka sajma. 

2) Napravite 'domaću zadaću'

Poslodavci koji će sudjelovati na ovogodišnjem sajmu već su poznati, što vam daje prostora da se na vrijeme pripremite. Proučite tvrtke i napravite listu poslodavaca kojima se želite predstaviti. Samim time bit ćete pripremljeni i za mogući razgovor s poslodavcem putem chata, imate spremna pitanja i odgovore s vaše strane. Ukoliko željeni poslodavci nemaju otvorene pozicije koje odgovaraju vašim potrebama, iskoristite sajam kao priliku da im se predstavite, ostavite životopis u bazi i pokažete interes za pozicije koje bi se mogle otvoriti u budućnosti. 

Očekuju vas: Lidl, Nestle, Addiko, Infobip, Vipnet, Hrvatski telekom, Kaufland, Pliva, Eloda, AdPlastik, Dubrovački vrtovi sunca, FINA, Erste banka, MORH kao edukativna ustanova i mnogi drugi. 

3) Ažurirajte životopis i pripremite molbu za posao

Iako se nadamo da vam je životopis uvijek ažuriran, nije na odmet spomenuti da vam to treba biti prvi korak prije početka sajma. Provjerite imate li navedena sva prošla radna iskustva, obrazovanje, postignuća, kvalifikacije. Vodite računa da je životopis uredan i dobro formatiran. Ukoliko još uvijek nemate životopis, sada je izvrsna prilika da ga napravite. Kao podlogu iskoristite MojPosao profil koji možete, nakon što sve popunite, prebaciti u PDF format i priložiti uz prijavu za željeni posao.

Dobra molba također je ključna kod prijave, stoga napravite predložak koji ćete moći prilagoditi ovisno o otvorenim pozicijama. 

4) Iskoristite brojne prijenose uživo kao priliku za učenje

Tijekom sajma će se održati brojni prijenosi uživo (webinari i webcasti) putem kojih će se poslodavci predstaviti zainteresiranim posjetiteljima i u realnom vremenu odgovarati na postavljena pitanja.

Konkretnije, 21. listopada, s početkom u 10 sati, održat će se live prijenos predstavljanja tvrtki sudionika u Algebri (dvorana Nikola Tesla), koji ćete moći pratiti direktno putem YouTube kanala 'Virtualni dani karijera i znanja', a možete i osobno doći u Algebru.  

Datum 25. listopad rezerviran je za Okrugli stol na temu Vještina za poslove budućnosti u Hrvatskoj Udruzi Poslodavca s početkom u 10:30 sati, gdje će se raspravljati o vještinama koje kandidati trebaju posjedovati kako bi mogli konkurirati za poslove budućnosti. 

Ostavite svoje podatke na linku kako bismo vam poslali podsjetnik na ove webinare koje svakako vrijedi poslušati. 

5) Pripremite pitanja za razgovor s poslodavcem 

Tijekom trajanja sajma imat ćete priliku razgovarati s poslodavcima izravno putem chata. Raspored termina razgovora bit će dostupan čim se sajam otvori, stoga zabilježite u kalendar vrijeme kada je vaš poslodavac online kako ne biste propustili priliku za razgovor. 

Pripremite pitanja za poslodavca, pazite na komunikaciju i unesite profesionalno ime/nadimak nakon prijave na chat. Preporučamo da vam nadimak bude ime i prezime kako bi vas poslodavac zapamtio i time povezao sa životopisom kojeg ste poslali kao prijavu na oglas.

Iskoristite sajam kao priliku da pronađete posao iz snova i predstavite se potencijalnim poslodavcima. Očekujemo vas u velikom broju od 19. do 26. listopada na www.danakrijera.com.

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.