4 tipa osobe koje ste sigurno imali u razredu u srednjoj školi

Srednja škola je vrijeme traženja sebe pa nije ni čudno što smo svi bili svakakvi u tom periodu. Malo rapperi, malo rockeri, malo punkeri, a malo i šminkeri. No, što se tiče nekih razrednih navika, neki su od prvog do zadnjeg dana bili dosljedni svojoj ulozi. Pa krenimo!

Ono koje nikad ne igra tjelesni

Iako pravopisno vjerojatno nije točan, ovaj izraz “ne igra tjelesni” je toliko dobar da ćemo ga jednostavno ostaviti takvim kakav je.

Svi smo u razredu imali barem jednog dečka i jednu curu koji gotovo nikad nisu igrali tjelesni. Ona je toliko puta ženske probleme iskoristila kao izgovor da bi čovjek pomislio da nema mjesečnicu nego dvotjednicu, a njegov glavni izgovor je bio da je meteoropat. Ako je jučer bilo sunce, a danas kiša onda njega bole kosti pa ne može igrati. Ako je jučer bila kiša, a danas sunce, on opet ne može igrati jer ga sad baš nešto zabolila glava. Ako je danas isto vrijeme kao jučer, onda može igrati, ali eto to je baš na taj dan kad nemaju tjelesni.

Ono koje sve zapisuje

Namjerno nismo dali spol ovom biću jer ono nema spol, ono je pojava koja može doći i kao muško i kao žensko. Svaki razred ima barem jednu, ako ne i dvije ovakve osobe. Ono može biti vrlo korisno kad se bliži test pa svi od onoga uzimate bilježnice i prepisujete lekcije da imate iz čega učiti. Ali ono može biti i suprotno od korisnog.

Npr. kad profesor krene ispitivati nekog tko nema apsolutno pojma. Ta osoba zajedno s ostatkom razreda pokušava objasniti profesoru da još nisu učili tu lekciju koju ispituje i nekako ga uspiju uvjeriti, ali tad “ono” stupa na scenu, vadi bilješke i pokazuje da smo pred kraj jednog blok sata načeli tu lekciju što je dovoljno za profesora da nastavi s ispitivanjem!

Šalabahter master

Da je ovaj lik uložio truda i vremena u učenje koliko je u pravljenje šalabahtera, prolazio bi s 5.0. a ne s 3.5 s koliko sad prolazi.

Nema načina prepisivanja kojeg ovaj nije isprobao. Metode poput najobičnijih papirića na kojima su napisane neke definicije ili zapisivanja formula na klupu, za njega su dječja igra. On si je znao oguliti olovku i omotati je papirićem na kojem si sitnim slovima zapiše sve potrebne formule za test. Dok na većini bočica vode pišu neki generički podaci, na njegovoj su ispisani svi bitni datumi iz povijesti jer čovjek zna i etikete raditi! Ide i u korak s tehnologijom – probao je bubicu u uhu i kemijsku s kamerom.

No, kod njega je najviše fascinantno što je lik toliko miran dok prepisuje. Kod većine ljudi odmah primijetiš jer non stop gledaju gdje je profesor, ali on ne. On je toliko miran da bi komotno mogao izvaditi knjigu na stol i prepisivati iz nje, a da nitko ništa ne skuži.

Ona koja kaže da nije ništa učila, a na kraju dobije 5

Cijeli razred zuji na velikom odmoru i ponavlja za test. Proganjaju se učenici iz paralelnog razreda koji je sat prije pisao isti test i mahnito ih se ispituje jel’ bilo ovo, jel’ bilo ono? Paničare i oni koji nisu baš učili i oni koji jesu, ali najglasnija je cura iz prve klupe.

“Joj, joj, ja ništa ne znam! Pa ubit ću se! Dobit ću 1, past će mi prosjek, neću upasti na medicinu, živjet ću u prikolici…”

Okej, nije baš tako, ali nije ni daleko. Sva u strci ponavlja, prevrće po bilježnici i raspravlja s osobom iz naše točke broj 2 koje je ono godine počeo stogodišnji rat, kako ide formula za kosi hitac i koliko je valentan ugljik. I dobro, test došao i test prošao, a za tjedan dana stižu rezultati i gle čuda – ova koja “nije ništa učila” dobila 5. A što bi tek bilo daa je učila?

Izvor: sensationdrink.com

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.