Studenti ekonomije i prava sudjelovali na natjecanju u pregovorima

ELSA Negotiation Competition, u organizaciji Europske udruge studenata prava u Zagrebu (ELSA Zagreb), prvo je natjecanje takve vrste u Hrvatskoj održano na regionalnoj razini. Predmet pregovora je bio share purchase agreement(SPA), a sami pregovori odvijali su se na engleskom jeziku. Iz tog je razloga ono namijenjeno studentima prava i ekonomije koji su željni, pored razvijanja svojih pregovaračkih i govorničkih vještina, obogatiti svoj vokabular stručnim pravno-ekonomskim terminima i produbiti svoje znanje poslovnog engleskog jezika.

Natjecanje je trajalo tri dana: od 19. do 21. travnja 2017.

Prvi dan se sastojao od predavanja i radionica čija je svrha bila natjecateljima što je više moguće približiti svijet pregovaranja te razjasniti pravna pitanja koja se javljaju u slučaju. Prvo predavanje održala je dr.sc. Ines Carović s Odsjeka za fonetiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu koja je uvela studente u opširno područje vođenja pregovora naglasivši važnost kvalitetne pripreme i objasnila što su zona pregovora i zona sporazuma te koje su strategije vođenja pregovora.

Zatim je odvjetnica Tarja Krehić, LLM, koja je objasnila ključne pravne termine i kontekst SPA te potom odgovarala na brojna pitanja natjecatelja vezana za SPA. Posljednje predavanje je održao poslovni trener g. Mario Buljan, vlasnik tvrtke eWyse, sustavno je prikazao tijek pregovora i objasnio kako tehnikom otvorenih pitanja i istinskog slušanja steći povjerenje druge strane da bismo doznali suštinu njene potrebe te tako obje strane u konačnici bile na dobitku.

Drugi i treći dan se odvijalo natjecanje na kojem su sudili dr. sc. Saša Petar, trener za pregovore i poslovni savjetnik; Katarina Mindoljević, tajnica društva Atlantic Grupe te Luka Tadić-Čolić i Luka Čolić, odvjetnici iz odvjetničkog društva Wolf Theiss Rechtsanwälte GmbH & Co KG - Podružnica Zagreb. 

Pobjednički tim ovogodišnjeg natjecanja su Viktorija Rajić, Antonija Rozić i Mia Perković. Natjecanje će također biti održano i sljedeće godine, svakako u opsežnijem izdanju.

Izvor: ELSA - eurospka udruga studenata prava

 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.