Studenti tvrde: Zbog Alma Mater radimo poslove iz snova!

Inovativni akademski pristup, fleksibilnost on line studiranja, vrhunski predavači, međunarodna mreža poslovnih kontakata te na koncu međunarodno priznata diploma Sveučilišta Alma Mater Europaea pomogli su ovim ambicioznim mladim ljudima u pronalasku odličnog radnog mjesta i izgradnji željene karijere. Da je diploma Alma Mater Europaea doista putovnica u svijet uspješnih potvrdili su nam u razgovoru bivši studenti Ljiljana Vekić i Nikola Špiček.

Ovih dvoje bivših studenata odlučili su upisati magisterij Europskih poslovnih studija na Sveučilištu Alma Mater Europaea jer su zaključili kako im fakultetske diplome koje su ranije stekli nisu dovoljne za dobivanje željenih poslova te da im treba još akademskog 'brušenja' i karijernog usmjeravanja.

'Kada sam upisala magistarski program Europskih poslovnih studija imala sam već završen jedan magisterij u području ekonomije koji sam stekla 2011. godine na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji. Sveučilište Alma Mater Europaea studentima pruža fleksibilno studiranje kroz kombinaciju teorije i prakse. U prilog Alma Mater išle su i činjenice da je riječ o modernom sveučilištu iza kojeg stoji Europska akademija znanosti i umjetnosti, a na kojem predaju vrhunski stručnjaci za projektni menadžment', otkriva nam bivša studentica Ljiljana Vekić.

Pojašnjava da je tijekom dugogodišnje karijere u turizmu shvatila kako ju privlači i veseli rad na projektima. Tada je odlučila upisati još jedan magisterij koji će joj pružiti željena praktična znanja i vještine te međunarodno priznatu diplomu.

'Kako smo na Alma Mater Europaea već na prvoj godini studija krenuli raditi na praktičnim primjerima odlučila sam se uključiti u volontiranje, odnosno studentsku praksu kako bih stekla poslovno iskustvo na projektima u privatnome sektoru. U jednoj od vodećih konzultantskih kuća u Hrvatskoj sam pekla zanat radeći na projektnim zahtjevima te poslovnim planovima koji su se natjecali za nacionalna i sredstva iz fondova EU-a', ističe Ljiljana.

U interakciji s vrhunskim profesorima i međunarodno uspješnim poduzetnicima Ljiljana Vekić je na Alma Mater Europaea stekla znanja i vještine koje su joj pomogle usmjeriti karijeru u željenom pravcu.

'Od srpnja 2016. godine zaposlena sam u Centru za proteomiku riječkog Medicinskog fakulteta  gdje radim na poslovima upravljanja projektima. Centar za proteomiku pod vodstvom prof. dr. sc. Stipana Jonjića spada među najuspješnije hrvatske istraživačke grupe u povlačenju sredstava iz EU-a i međunarodnih fondova i programa. Kao sastavni dio Medicinskog fakulteta Centar za proteomiku je jedinstveni znanstveno-istraživački odjel koji se financira najvećim dijelom iz kompetentnih nacionalnih i međunarodnih znanstveno-istraživačkih projekata, kao i komercijalnih aktivnosti', pojašnjava Ljiljana.

Kaže kako je nakon nepune dvije godine iskustva u radu na projektima uistinu zadovoljna trenutnim angažmanom.

'Uz diplomu, prijateljstva i poslovni kontakti stečeni na Sveučilištu Alma Mater su mi doista pomogli u razvoju profesionalne karijere, te se nakon godinu dana od dobivanja diplome mogu pohvaliti suradnjom i s uspješnim bivšim studentima s kojima sam povezana i danas kroz izazovne poslovne pothvate', zaključuje Ljiljana Vekić.

Njezin bivši kolega s Alma Mater Europaea također je uvjeren da mu je diploma Alma Mater Europaea pomogla u usmjeravanju karijere u željenom smjeru. 'Sa sigurnošću mogu reći da mi je diploma magistra europskih poslovnih studija otvorila mogućnost zaposlenja u inozemstvu te doprinijela proeuropskom i internacionalnom poimanju modernog projektnog menadžmenta', tvrdi Nikola Špiček. On se odlučio na magisterij na Sveučilištu Alma Mater nakon diplome na zagrebačkom Tehničkom veleučilištu, gdje je stekao titulu inžinjera građevinarstva.

'Već nakon srednje škole sam dvojio između ekonomskog i građevinskog fakulteta. Budući da sam odabrao građevinarstvo, a u sklopu specijalizacije se usmjerio prema projektnom menadžmentu, bio je logičan smjer u kojem želim razvijati karijeru. Alma Mater me privukla inovativnošću programa, međunarodnim referencama, priznatim stručnjacima te fleksibilnošću on-line studiranja, budući da sam u trenutku upisa već aktivno radio kao projektni menadžer', priča nam Nikola, koji je trenutno zaposlen u građevinskoj tvrtki Bonum et Patrimonium Immobilien GmbH u njemačkom gradu Augsburgu.

'Slično kao i u prošloj tvrtki u RH, u opisu posla mi je da predlažem idejna rješenja, pišem poslovne planove koji uključuju izradu troškovnika i kalkulacije gradnje. Također sam zadužen za kontrolu rizika, upravljanje građevinskim propisima i regulativama, koordinaciju s kooperantima i dobavljačima te izradu procjena vrijednosti nekretnina', opisuje nam svoja radna zaduženja Nikola.

I on je, poput Ljiljane, zadovoljan kako se razvija njegova karijera. 'Obzirom na životnu dob mogu reći da imam zavidan staž kao projektni menadžer. To je definitivno smjer u kojem želim nastaviti i dalje', zaključuje ovaj bivši student Alma Mater Europaea.

Nikola Špiček (u sredini) u ožujku ove godine je promoviran u magistra europskih poslovnih studija. 

 

 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.