Sveučilište Cambridge uvodi računalno polaganje ispita

Neki studenti imaju čitak rukopis pa profesori mogu s lakoćom odgonetnuti 'što je pisac htio reći', ali drugi kao da su rođeni liječnici – barem kada je riječ o rukopisu.

Internetska generacija nosi svoje breme, a to je da češće pišu na tipkovnici nego po papiru kemijskom pa su se rukopisi studenata pretvorili u tešku katastrofu. Barem tako smatraju profesori s Cambridgea koji razmišljaju o uvođenju pismenih ispita na laptopima i računalima. Naime, zbog nečitkih ispita na Sveučilištu Cambridge, razmišlja se o ukidanju klasičnih pismenih ispita te o tome da se ispiti pišu na računalima kako bi profesori mogli pročitati rukopis studenata.

Vjerovali ili ne, ispiti pisani rukom na ovom sveučilištu su već 800-godišnja tradicija, a vrlo je vjerojatno da će uskoro biti prekinuta zbog toga što profesori više ne mogu pročitati što su studenti u ispitima napisali.

Profesorica s Cambridgea, Sarah Pearsall, kaže da se već godinama razmišlja o tome da studenti ispite pišu na laptopima. Isto tako, profesorica Pearsall tvrdi da je stanje s godinama sve gore i da otežava rad profesorima, ali i ispite samim studentima. To znači da kada profesor ne može vidjeti što piše u ispitu tada ispit mora studentu vratiti, on mu mora pročitati što piše, profesor ga ponovno treba ocijeniti i tako u krug.

Ovaj "problem" sveučilište će riješiti kroz svoj program digitalne strategije za obrazovanje u koji će se vrlo brzo ubrajati pisanje ispita na računalu bez kemijske ili olovke.

Izvor: MojFaks

 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.