Na kreativan i zabavan način do novog radnog mjesta - započele prijave za besplatne radionice za mlade nezaposlene 'Think Outside the Box!'

Jučer su započele prijave za besplatne radionice za mlade nezaposlene "Think Outside the Box!" Radionice se održavaju u okviru projekta želim posao! koji je namijenjen mladim nezaposlenim osobama od 19 - 30 godina s područja grada Zagreba. Ciklus radionica održava se po peti puta i počinje 29.11.2017.

Ciklus radionica "Think Outside the Box" obuhvaća 6 međusobno povezanih radionica iskustveno-edukativnog karaktera (6-10 polaznika), a cilj radionica je osnažiti mlade nezaposlene i pripremiti ih za aktivno traženje zaposlenja. Polazeći od činjenice da potraga za poslom za svaku osobu predstavlja veliki izazov ispunjen stresom i teretom ozbiljnosti, ideja ovog ciklusa radionica je da mladi kroz kreativne vježbe na zabavan i poučan način usvoje znanja i vještine koje im trebaju za uspješno traženje posla. Pitanje koje postavljaju ove radionice glasi: mora li traženje posla biti toliko teško, iscrpljujuće i naporno?

Naglasak nije na instant rješenjima, točnim odgovorima i konkretnim metodama, koliko na prilici za istraživanje samih sebe te preispitivanju svojih shvaćanja nezaposlenosti, kako bi lakše razumijeli poteškoće i prepreke koje se nalaze na putu potrage za poslom. 

Bolje razumijevanje sebe provjerena je metoda koja olakšava mladim ljudima nošenje sa svojom nezaposlenosti. Istovremeno, umrežavanje, druženje i dijeljenje svojih poteškoća i strahova u vezi svoje nezaposlenosti s mladim ljudima koji su u istoj situaciji, i to u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi koju ove radionice njeguju,  uvelike smanjuju razinu stresa i nemoći, koji su glavni razlozi frustracije i nezadovoljstva.

Voditelji radionica su Marianne Martinuš (42) i Pavle Perković (35). Marianne ima dugogodišnje iskustvo rada u međunarodnim koncernima te je vlasnica portala moja-karijera.hr koji je usmjeren na karijerno savjetovanje. Pavle radi kao psihoterapeut te savjetovatelj u studentskom savjetovalištu. Oboje su educirani iz gestalt psihoterapije.

Radionice će se održavati srijedom u 09:00 sati u prostorijama udruge PsihoPLANET u Domobranskoj 3 u trajanju od 3 sata. Početak 5. ciklusa radionica je 29.11.2017.

Jedini uvjet za prijavu je da je osoba mlada nezaposlena osoba u dobi od 19 do 30 godina. Nije bitno ima li osoba završen fakultet, nego je li zainteresirana sudjelovati u ciklusu radionica. Prijave će se zaprimati do popunjavanja grupa.

Prijave se primaju do 24.11.17. e-mailom na ured@psiho-planet.com. Prilikom prijave treba navedesti svoje ime, dob, struku i trajanje nezaposlenosti. Za više informacija posjetite internetske stranice udruge.

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.