Maturantica iz Osijeka jedna od najvećih kvizaških nada u Hrvatskoj

Ana Pašalić je učenica četvrtog zareda II. gimnazije u Osijeku i jedna od najperspektivnijih kvizaških nada u Hrvatskoj.

Za kvizove se zainteresirala želeći pobjeći iz ralja dosade 2014. godine, a od tada prosječno dvaput tjedno nastupa na pub kvizovima sa svojom ekipom Vilimovi Ribiči i Garfield.

„Uz to rješavam kad stignem i individualne od kojih je posljednji bio Lifestyle 100 koji je sastavio Međeral. A od uspjeha u tom tonu, u rujnu prošle godine sam sudjelovala na Svjetskom juniorskom kviz prvenstvu, gdje sam zauzela 3. mjesto u Hrvatskoj i držala najviši rezultat iz povijesti. Prema rezultatima istog natjecanja sam među najboljih 30 kvizaša do 18 godina u svijetu, otkriva nam Ana.

U svojoj ranoj dobi, već je stigla nastupiti i na Potjeri.

„U prosincu sam nastupala na Potjeri, gdje sam ogledala snage s lovkinjom Moranom i u završnoj potjeri nažalost izgubila, prisjetila se Ana, dok je u ožujku izgubila od lovca Kreše.

Priupitali smo je i koja su joj jaka područja, a koja bi voljela da je zaobilaze na kvizovima.

„Što se jačih i slabijih područja tiče, kao što je vidljivo iz mog rezultata na Svjetskom juniorskom prvenstvu, povijest je jedno od područja koja mi leže, zajedno uz geografiju i znanosti, dok od sporta i glazbe " bježim glavom bez obzira". Moje definitivno najjače područje bi bila mitologija, za koju sam razvila interes jos u nižim razredima osnovne skole. Pratim dosta modernih serija pa mi ni pitanja iz tog područja nisu strana i mogu dosta pridonijeti ekipi ako se pojave, govori Ana.

„U svijet kvizova sam ušla 2014. godine sa svojih 15 godina jer me uvela mama koja je prije saznala za to. Otada igramo zajedno na većini pub kvizova na koje idem, iako u zadnje vrijeme pokušavam zainteresirati i prijatelje iz škole za kvizove pa ih vodim da igraju sa mnom, rekla nam je Ana.

I baš kada ste vjerojatno pomislili da sa 18 godina, Ana nije mogla još toga postići u oblasti  kvizova, ipak ima još nešto, što zapravo pokazuje i koliki je autoritet stekla u kvizaškim krugovima.

„ Prošle sam godine otprilike dva mjeseca vodila opći kviz srijedom u caffe baru Mosor u mom kvartu. Na kvizu u caffe baru " k Topu", gdje smo nastavili tradiciju prijašnjeg kviza u Exitu, dogovor je da se ekipe i pojedinci izmjenjuju pa nekad dođe red i na mene. Ali svakako puno više volim sudjelovati u kvizu, nego ga voditi. Ako ništa kada si natjecatelj nema žalbi nezadovoljnih igrača kojima nisi priznao bod, duhovito će Ana.

Na kraju je i otkrila da po završetku srednje namjerava upisati biologiju i psihologiju. Prioritet joj je upisati ih u Zagrebu, ali ni Osijek kao izbor mjesta za studiranje nije joj isključen.

Izvor: srednja.hr

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.