Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih organizira 'Dane strukovnih nastavnika'

nastavnika“ koji će se od 26. do 28. ožujka 2018. godine održati u Opatiji. Uz postojeći sustav stručnog usavršavanja, ovo događanje daje novu dimenziju i značaj te mogućnost nastavnicima za usvajanje novih znanja i vještina nužnih za svakodnevni rad s učenicima u strukovnim školama. Skup će okupiti 500 sudionika, 50 predavača, a u tri dana održat će ukupno 48 predavanja i radionica. Sudjelovanje nastavnika je u potpunosti besplatno, a namjera je Agencije ovo događanje učiniti tradicionalnim okupljanjem strukovnih nastavnika.

Jedan od prioritetnih ciljeva Dana je zadovoljiti potrebe naših nastavnika strukovnih predmeta da se poboljšaju njihove profesionalne kompetencije i ojačaju kapaciteti kako bi mogli primjereno odgovoriti promijenjenim društvenim odnosima u suvremenomu svijetu i novom informacijsko-    - tehnološkom razvoju, a sve u skladu konceptom cjeloživotnog učenja.

U tri dana održavanja događanja nastavnici će imati prigodu slušati različita predavanja istaknutih stručnjaka i predavača unutar svakog obrazovanoga sektora, kao i priliku povezati se s drugim nastavnicima te razmijeniti ideje vezane uz njihove sektore i/ili područja rada.
U okviru događanja iskoristit će se vrijeme za najnovije ekspertize iz područja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, a događaj će istodobno biti i odlična prilika da se još jednom naglasi važnost i uloga strukovnih nastavnika te promovira sustav strukovnog obrazovanja i osposobljavanja kao jedan od ključnih razvojnih alata u stvaranju modernog i snažnoga gospodarstva u Republici Hrvatskoj.                                       

Ovaj važan događaj realizira se u organizaciji Agencije, i to u okviru ESF-ova projekta „Modernizacija sustava stručnog usavršavanja nastavnika strukovnih predmeta“, čija je vrijednost više od 11 milijuna kuna, a predstavlja tek jednu od niza aktivnosti koje se planiraju provesti u 2018. i 2019. godini za strukovne nastavnike. Ovaj događaj, kao i cijeli projekt, osmišljen je radi modernizacije strukovnog obrazovanja i osposobljavanja kroz stručno usavršavanje nastavnika strukovnih predmeta te se provodi u skladu s ciljem 2.2. Unaprjeđenje sustava trajnog profesionalnog razvoja u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, definiranog Programom razvoja sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (2016. - 2020.).

Za sve informacije i dodatne upite obratite se Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Osoba za kontakt je Mario Vučić, pomoćnik ravnatelja, mobitel 099/4395 483, telefon +385 (0)1 62 74 605, e-adresa mario.vucic@asoo.hr

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.