Određena minimalna satnica za rad studenata

Minimalna satnica za rad studenata neće smjeti biti niža od 21,49 kuna. U slučaju da student radi državnim blagdanom, noću, prekovremeno ili nedjeljom, ima pravo na 50-postotno uvećanje naknade za rad.

Osim toga, izvođač, a u ovom slučaju to je student, imat će i pravo na naknadu putnih troškova, naknadu za topli obrok te druge naknade ukoliko su ugovorom o studentskom radu dogovorene.

Ako, pak, student radi najmanje šest sati dnevno, poslodavac će mu biti dužan osigurati plaćeni odmor od najmanje 30 minuta. Naime, nakon više od godinu dana od kada je otvorena rasprava o reguliranju studentskog rada koji je, posebno u telekomunikacijskom sektoru, postao sve rašireniji nagrizajući tako klasična radna mjesta, resorno ministarstvo znanosti i obrazovanja izradilo je nacrt prijedloga zakona o obavljanju strudentskih poslova.

Nacrt zakona uskoro bi se trebao naći na Vladi. Njime je praktično ozakonjeno postojeće stanje, odnosno poslodavcima se daju široke mogućnosti za korištenje jeftinijeg rada na uštrb klasičnih oblika zapošljavanja.

Izvor: Poslovni.hr 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.