Pučko otvoreno učilište Zagreb predstavilo novi EU projekt 'Ukusna dijetetika'

11. svibnja 2018. u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb održala se konferencija kojom se predstavio početak EU projekta 'Ukusna dijetetika'.

Projekt Učilište provodi u partnerstvu s HUP-ZAGREB d.d. za hotelijerstvo, ugostiteljstvo i turizam, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Regionalnim uredom Zagreb i Hrvatskim akademskim centrom primijenjenog nutricionizma (HACPN).

Tijekom projekta razvija se inovativni obrazovni program iz područja zdravog / dijetetskog kuharstva, a u program će moći besplatno uključiti 30 nezaposlenih osoba starijih od 54 godine i 10 osoba s invaliditetom s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Završavanjem programa polaznicima će se povećati konkurentnost na tržištu rada, poboljšati socijalna uključenost, te će se potaknuti motiviranost za daljnji osobni rast i razvoj.

Ukusna dijetetika odgovor je na potrebe hrvatske turističke i ugostiteljske potražnje i sve veća zdravstvena oboljenja populacije te velik broj gostiju koji imaju rastuću svijest o značenju pravilne prehrane i zdravijih prehrambenih odabira te iskazuju potrebu za posebnim i drugačijim oblicima prehrane (različita oboljenja, intolerancije na hranu, alergije, veganski ili vegeterijanski način prehrane…).

Praktična nastava dijetetskog kuharstva odvijat će se pod mentorstvom kuhara zagrebačkih hotela The Westin, Sheraton, Panorama i International.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.“

Pozivaju se svi zainteresirani kandidati za uključivanje u ovaj jedinstven i besplatan program.

Informacije se mogu dobiti na broj telefona 095/6003 009 ili e-mail: silvija.mrsic@pou.hr.

 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.