YouTube zvijezde potiču mlade na varanje na ispitu

YouTube zvijezde zarađuju tisuće funti tako da potiču mlade da varaju na ispitima.

Stručnjaci osuđuju utjecajne YouTube zvijezde i podsjećaju mlade da se zbog toga mogu suočiti sa poništavanjem cijelog predmeta, a ne samo ispita.  Carmie Sellitto, Youtuber koji ima 379 tisuća pretplatnika na svom YouTube kanalu, potiče gledatelje njegovih videa da ostave knjige jer je učenje dosadno. 

Ovaj 19 godišnjak preporučuje mladima da u postavi svojih majica naprave rupe u koje će vrlo lako moći staviti papire s potrebnim bilješkama. Sellitto je priznao da je taj video napravio za njegove pratitelje kako bi im dokazao da je lako varati na ispitima i pokazao kako se on izvukao s tim, piše Dailymail. 

Ryan Franklin, Youtuber koji ima 160 tisuća pratitelja, imao je malo drukčiji savjet. Naime, on je svoji pratiteljima predložio da se nekoliko tjedana prije ispita, sprijatelje s 'štreberima'. Isto tako, kao jednu od tehnika, predložio je tehniku 'clap and tap' kada se radi o ispitima na zaokruživanje. 

Prema toj tehnici, jedan lagani udarac po klupi značio bi da je točan odgovor onaj koji se nalazi pod slovom A, a dva udarca bi značila da je odgovor B itd. Još jedan od Youtubera, Charlie, smatra da bi u studenti trebali imali pametne naočale koje bi njihovom korisniku prikazivale informacije koje nitko drugi ne bi mogao vidjeti. 

Videi su postali toliko popularni da su se i brojni profesori uključili u raspravu. Profesori su, naravno, osudili spomenute videe i još jednom upozorili studente da ne varaju na ispitima i da im to varanje u budućnosti  može donijeti više štete nego koristi. Nadalje, obavijestili su studente da postoje i sustavi pomoću kojih oni lako mogu detektirati tko je varao na ispitu. 

Izvor: vecernji.hr

 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.