Studenti prikupljaju novce za baku koja živi od skupljanja boca

Iako se 'starijima' ponekad čini da su studenti pasivni i da su samo uživljeni u svoj studentski svijet, studenti su zapravo 'duše od ljudi'. Naime, studenti iz zagrebačkog doma Cvjetno naselje krenuli su u prikupljanje novca za staricu koja skuplja boce, a budući da studenti tijekom ljeta u domovima uglavnom ne borave, bojali su se kako će starica tada preživjeti kada ne bude toliko boca. Još k tome, mora ići i na operaciju.

Domski odbor Cvjetno naselje objavio je na svojoj službenoj Facebook stranici da će se krenuti u akciju skupljanja novca za jednu baku koja skuplja boce.. Spominju da se na ovu lijepu gestu odlučio stanovnik doma. Njegovo ime je Rajan Zejnuni, dolazi iz Gunje te je student matematičke statistike na PMF-u.
Zato se jučer na ulazu u menzu doma Cvjetno prikupljao novac od 16:30 do 21 sat, a osim donacijom pred menzom, studenti voljni pomoći mogu uplatiti novac. Važno je istaknuti da će uplate i prikupljeni novac biti objavljeni javno u Facebook grupi kako bi svi studenti bili sigurni da je njihov novac otišao za baku.

Baka uskoro ide na operaciju očiju pa neće moći neko vrijeme raditi

Kako bi motivirao kolege pa da što veći broj studenata pomogne baki, Rajan je u Facebook grupu "Ekipa s Cvjetnog" naveo nekoliko razloga zašto treba pomoći. Naravno, to svatko treba učiniti prema vlastitim mogućnostima.

'Baku poznajem dvije godine i uvijek mi izmami osmijeh na lice i to najviše zbog njene skromnosti i poniznosti koja se vidi u očima. Kako sam doznao, baka je visoko obrazovana, ima 30 godina radnog staža i egzistenciju po upitnikom. Baki tu i tamo dam neku kunu, ali to mi nije bilo dovoljno kad mi je rekla da ide na operaciju oka, odnosno mrene i da se boji da treba skupiti 20 kn dnevno.

Rekla je da joj samo toliko treba te dodala: 'Moja djeca idu uskoro kući na zasluženi odmor od ispita'. Trebalo mi je par sekundi da shvatim da misli na nas kada govori o djeci. Nakon što sam postavio kutiju pred menzu, ljudi su dolazili i počeli ubacivati novac. Prvi je bio dečko iz doma, došao je do stola, pozdravio i dao podršku te ubacio '10 dana rada za baku', 200 kn! Pokušao sam ga zaustaviti i vratiti 'kusur' a on je samo odmahnuo. Prije akcije ispred doma su mi se javili mnogi u inbox s pitanjem da im dam svoj IBAN, što sam na početku odbijao, ali nisam mogao izdržati te sam im dao a oni su ga počeli 'dilati' pa smo prije samog početka akcije imao oko 500 kn putem računa!

Taj iznos je narastao do 1 090 kn do noći, a ono što mi je najviše drago jeste da smo mi studenti, ispred menze prikupili ogromnih 5 413 kn u samo četiri sata. Ukupno 6 513 kn!', ispričao je Rajan za MojFaks.

Za kraj, student zahvaljuje svim volonterima i donatorima koji su se odazvali ovoj nesebičnoj akciji za vrijeme ispitnih rokova jer, kako kaže, ta akcija će sigurno ostati duže u sjećanju nego ispit koji će studenti nekada položiti. Ističe da možda dom Cvjetno naselje nema "svoje dane" kao Šara ili Sava, ali zato su pokazali da stanari imaju veliko srce.

Izvor: MojFaks

 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.