Danas je Svjetski dan glazbe!

Povodom Svjetskog dana glazbe koji se obilježava u četvrtak 21. lipnja, u gradovima diljem Hrvatske održat će se cjelodnevni glazbeno-scenski programi u organizaciji podružnica Hrvatske glazbene unije (HGU).

Više od 700 profesionalnih i amaterskih glazbenika nastupit će na javnim gradskim površinama i time podsjetiti posjetitelje svih generacija na važnost glazbe u svakodnevnom životu.

Tijekom Svjetskog dana glazbe, gradovi postaju zonom slobodne svirke - glazbenici izlaze na ulice i svojom svirkom slave glazbu. Na više lokacija u Osijeku, Primoštenu, Puli, Sisku, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Varaždinu, Zagrebu i Bujama, ali i u brojnim manjim mjestima Primorsko-goranske županije održavat će se besplatni koncerti, radionice i druge glazbene priredbe.

Priliku da pokažu svoj talent dobit će i brojni mladi kantautori i amaterski bendovi, a posjetitelji će moći uživati u popu i rocku, jazzu, bluesu, zabavnoj, klasičnoj i tradicionalnoj glazbi, ali i mnogim drugim žanrovima. Akustične svirke odzvanjat će ulicama i trgovima najvećih hrvatskih gradova koji će, svaki na svoj način, doprinijeti širenju univerzalne glazbene poruke te na najljepši i najveseliji način označiti početak ljeta.

U Zagrebu će besplatni koncerti biti organizirani na 11 lokacija u centru grada. Po prvi puta će dvije lokacije biti rezervirane za nastup DJ-a. HGU i Klubska scena te novoformirana DJ sekcija osigurali su prostore Tunela Grič i Art parka. Puhački orkestar ZET - Zagreb, će također obilježiti Svjetski dan glazbe tako što će od 17:00h - 18:30h svirati u povijesnom tramvaju iz 1924. godine po ulicama grada Zagreba. 

Ruta kojom će voziti je: Ljubljanica, Cibona, Glavni kolodvor, Trg žrtava fašizma, Trg bana Josipa Jelačića, Trg Franje Tuđmana, Cibona, Trešnjevka, Ljubljanica. ZET poziva sve sugrađane da im se pridruže na besplatnim vožnjama ovim turističkim tramvajem.

Izvor: Sound report

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.