Kratki bonton za ugodan boravak u Rusiji

Nemojte odbiti votku i ne šalite se na račun obitelji.

-Rukovanje s rukavicama na rukama u Rusiji se smatra izrazito nepristojnim. Stoga uvijek skinite rukavice prije rukovanja, bez obzira na to koliko hladno bilo.

-Nikada ne smijete biti posljednji koji će primiti nešto, uvijek morate uzvratiti nečime. Rusi su darežljivi bez obzira na to koliko malo ili mnogo imali.

-Dok su vicevi o političarima, spolu, rasi, religiji i seksualnoj orijentaciji u Rusiji potpuno dobrodošle, šale na račun obitelji smatraju se uvredljivima. Ne spominjite mame, sestre, braću…

-U Rusiji je običaj da onaj tko zove na večeru mora podmiriti račun. Stoga neka vam ne pada na pamet podijeliti račun za večeru ako ste pozvali prijatelje van.

-Ako kojem Rusu slučajno poklanjate novčanik ili torbicu, stavite nešto sitno unutra za sreću jer Rusi vjeruju da prazan novčanik donosi nesreću.

-Smijanje nasumičnim osobama može se smatrati uvredljivim, posebice u javnom prijevozu. Nikad ne znate kako će se protumačiti vaš osmijeh pa se bolje ne šaliti.

-Većina Rusa drži bocu votke u kući samo za slavlja i posebne prigode. Ako vas ponude s malo kratkoga, nikako nemojte odbiti jer je to znak dobrodošlice.

Izvor: jutarnji.hr

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.