Ljetni upisni rok pokazao sklonost maturanata prema digitalnim studijima

U novu će akademsku godinu, sudeći po rezultatima upisa na ljetnom upisnom roku i iskazanim trendovima, Visoko učilište Algebra po prvi puta ući s više od 300 upisanih brucoša na svojim digitalnim studijima: na studij digitalnog marketinga upisano je 10 posto više studenata, a na studije primijenjenog računarstva ukupno 30 posto više studenata nego prilikom upisa u prošlu akademsku godinu.

Dosad je upisano 220 studenata, što je 25 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, pri čemu je vidljiv naročito velik porast interesa za studijem programskog inženjerstva – čak 41 posto – što pokazuje kako studenti prepoznaju razvoj softvera kao jednu od najatraktivnijih, ali i sa strane poslodavaca najtraženijih karijera na tržištu rada. Porastu doprinose i studenti upisani na novi studij dizajna – riječ je o digitalno prilagođenom studiju koji započinje ove školske godine u Algebri, a nakon integracije Visoke škole tržišnih komunikacija "Agora".

Budući da su prijave maturanata, budućih studenata, za jesenski upisni rok već otvorene, prepoznaju se i trendovi – ponajveći je interes za upisom na jesenskom upisnom roku prijelaznika s drugih studija i srodnih fakulteta, a primjetan je i veći interes studenata za upisom digitalnog marketinga i multimedijskog računarstva.

Sklonost maturanata prema modernim digitalnim studijima vidljiva je i kroz službene podatke Agencije za znanost i visoko obrazovanje, čiji Središnji prijavni ured upravlja portalom postani-student.hr, kroz koji maturanti biraju fakultete i studije rangirajući ih prema osobnom interesu. Visoko učilište Algebra ove se godine može pohvaliti kako je postala najbolje rangirana institucija između svih privatnih veleučilišta i visokih škola u Hrvatskoj, a prema prvom prioritetu upisa. Algebra je također i jedina privatna obrazovna institucija koja se po ovom kriteriju nalazi u „Top10“ svih javnih i privatnih fakulteta, veleučilišta i visokih škola na kojima se provode programi iz područja informatike ili računarstva.

U predstojećoj akademskoj godini studente na Algebri očekuje niz novosti – imat će prilike sudjelovati u brojnim aktivnostima nedavno otvorenog razvojno-istraživačkog centra Algebra LAB, pojačani su timski projektni kolegiji, nabavljena je i značajna količina nove opreme, a otvorene su i nove učionice, poput one za dizajn ili laboratorija za IoT i robotiku. Nastavak rada na osiguravanju kvalitete, po čemu je Algebra već dugi niz godina vodeća u Hrvatskoj, najbolje će se osjetiti po novom pristupu ocjenjivanju kontinuiranog rada i sustavu praćenja napretka studenata. Nakon uspješnog uvođenja prošle školske godine, diplomski studiji nastavljaju na engleskom jeziku.

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.