Projektni management - zanimanje 21. stoljeća

Europska akademija znanosti i umjetnosti u Salzburgu ustanovila je Alma Mater Europsku akademiju znanosti i umjetnosti te je dala akademski i institucionalni patronat Alma Mater Europaea – Europski Centar, Maribor. Alma Mater kontinuirano nastoji poboljšati akademske programe, tako će u novoj studijskoj 2018/2019 godini studenti imati priliku svoje obrazovanje nastaviti uz nove sveučilišne programe Projektnog Managementa na diplomskoj i doktorskoj razini studija.

'Svijet u kojem živimo je svijet projekata. Danas svi posluju projektno, a koliko je projektna ekspanzija uzela maha najbolje govore sve brojniji mega-projekti iza koji stoje država i društva u cjelini. Istraživanja provedena u Njemačkoj pokazuju da se oko 35 % prihoda kompanija generira kroz projekte.

Kao predsjednika Hrvatskog udruženja za projektni menadžment često me nazovu poslovni ljudi sa upitom gdje mogu angažirati nekoliko kompetentnih projektnih menadžera. Veseli me da su i u Hrvatskoj sve cjenjeniji i traženiji stručnjaci iz ovog područja. No, da bi hrvatsko tržište radne snage bilo u stanju zadovoljiti veliku potražnju za kompetentnim projektnim menadžerima nužno je uložiti u njihovo školovanje', istaknuo je voditelj poslovnih studija poznati međunarodni znanstvenik i stručnjak, prof. dr. sc. Mladen Radujković.

Alma Mater nastoji pratiti potrebe gospodarstva i tržišta rada te nudi magistarski studijski program EPŠ Projektni management kao  sveučilišni studij. a svoja vrata je širom otvorila i brojnim studentima iz susjednih zemalja nudeći im različite pogodnosti studiranja. To se prvenstveno odnosi na mogućnost online studiranja uz korištenje modernih tehnologija, budući da tako studenti mogu lakše i učinkovitije uskladiti svoje svakodnevne obveze sa studijem.

Studenti Alme Mater, također, imaju priliku svoje obrazovanje Projektnog managementa nastaviti na međunarodnom doktorskom studiju Projektnog managementa.Doktorski studij Projektnog managementa namijenjen je stručnjacima i istraživačima koji žele poboljšati svoje kompetencije i kreativno vodstvo. Studijski program održava se na engleskom jeziku te predavači dolaze iz svijeta: Amerika, Velika Britanija, Španjolska, Italija, Njemačka, Austrija, Slovenija, Hrvatska i Rumunjska. Upisani su studenti iz Njemačke, Italije, Francuske, Slovenije, Hrvatske i Perua.

Projektni management danas u poslovanju znači ono što je nekoć bila informatička pismenost: vještina bez koje nema uspješnog biznisa, tvrde ekonomski znalci. Svijet u kojem živimo je svijet projekata, zato su znanja i vještine iz projektnog menadžmenta itekako tražena na tržištu rada.

Da Hrvatskoj kronično nedostaje vrhunski obrazovanih projektnih menadžera najbolje dolazi do izražaja kad je u pitanju (nedovoljno) povlačenje sredstava iz europskih fondova, odnosno uspješna implementacija odobrenih projekata. Kako se uključiti u svijet projekata kao educirani projektni menadžer, te kako u zadanom roku povući  novce iz fondova naučit će Vas stručnjaci sa Sveučilišta Alma Mater Europaea.

Stoga se već danas prijavite na upis na studijske programe Projektnog managementa i usmjerite svoju karijeru u područje kojem nedostaje veliki broj stručnjaka. Upisi na studijske programe su u tijeku i traju do 30. rujna 2018.

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.