Korisne lekcije koje će vas naučiti samački život

Sami određujete što ćete jesti, kada ćete pospremati, hoćete li po stanu hodati goli ili odjeveni... Sve je na vama i sve je vaš slobodan izbor. Ipak, to ponekad može izazvati i manji panični napadaj upravo zato što je sve na vama. No na samački život biste trebali gledati kao na jednu veliku lekciju koja doprinosi osamostaljenju. 

Pospremanje i čišćenje

Kako nakon nekog vremena ne biste živjeli u neredu i prljavštini, podijelite kućanske poslove na nekoliko dana u tjednu. Odredite sami sebi kada ćete peglati, brisati prašinu, prati odjeću i slično. Na taj ćete način biti organizirani i neće vas odjednom preplaviti sati i sati pospremanja i čišćenja. 

Hrana i kuhanje

Možda će vam dostava i brza hrana neko vrijeme biti uzbudljive, no brzo ćete se zasititi toga. Kako se ne biste pognute glave vratili u roditeljsku kuću, samački život idealno je vrijeme za eksperimentiranje u kuhinji i početak izgrađivanja vlastitog načina prehrane. Osim što ćete moći odabrati što želite pripremiti i pojesti, ako napunite hladnjak zdravim namirnicama nećete doći u iskušenje posegnuti za nezdravim grickalicama. 

Financije

Samački život nosi i odgovornost oko upravljanja financijama. Na početku mjeseca biste trebali rasporediti svoja primanja na račune, stanarinu, hranu i ostale potrepštine kako biste imali pojam o tome koliko vam novca preostaje za izlaske. Ako je moguće, pokušajte i nešto uštedjeti svaki mjesec. 

Kvalitetno provođenje vremena

Kako ne biste upali u monotonu rutinu, pronađite hobi, počnite više čitati i provoditi vrijeme u prirodi, usvojite navike koje će vas opustiti kao što je, primjerice, topla kupka s eteričnim uljima. Posvetite se sebi i odlučite kojim putem želite ići u poslovnom, ljubavnom ili bilo kojem drugom planu. 

Izvor: Index

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.