Četiri izuzetno tražena zanimanja za koja se ne možete obrazovati na fakultetu

Programi za cjeloživotno obrazovanje od velike su koristi za potezanje novih i drugačijih koraka u vlastitom životu i karijeri. Bez obzira na ranije srednjoškolsko ili fakultetsko obrazovanje potrebno je kontinuirano ulagati u sebe kako bi bili što konkurentniji na tržištu rada. U nastavku donosimo neke od programa usavršavanja koji kreću u studenom.

Knjigovođa

Među zanimanjima za koja postoji najveća potražnja na tržištu rada redovito se nalazi knjigovođa. Osoba zadužena za samostalno vođenje poslovnih knjiga neophodna je u svakoj tvrtki, obrtu ili udruzi. S razvojem poduzetništva, potreba za kvalificiranim djelatnikom koji će pouzdano obavljati knjigovodstveni posao, sve više raste. Knjiženje, arhiviranje, vođenje računskih knjiga i poslovne dokumentacije ključni su dijelovi svakog uspješnog poslovanja. Za njihovo kvalitetno obavljanje nužna su praktična iskustva kojih najčešće kronično nedostaje na raznim studijima ekonomskog usmjerenja.  

Specijalist za internet marketing i prodaju

Mogli bismo slobodno reći da u naše vrijeme tvrtka, koja nema web stranicu te nije prezentirana u internetskome svijetu, gotovo da ne postoji. Osmisliti internet stranicu privlačnu korisnicima, brendirati tvrtku na društvenim mrežama, kreirati upečatljive newslettere te osmišljavati online oglase, koji će se izdvajati u moru drugih, uobičajeni su zadaci specijalista za internet marketing i prodaju. Postoji više marketinških alata i kanala, njihova pravilna upotreba i prilagodba pojedinačnome klijentu i proizvodu, specijalnost je istinskih marketinških stručnjaka koji posjeduju puno više od osnovnog znanja iz tog područja.

Projektni menadžer

Jedno od najznačajnijih zanimanja današnjice projektni je menadžer. Dizajn, kultura, građevina, arhitektura, samo su neka područja u kojima su projektni menadžeri nezamjenjivi. Planiranje projekta, preuzimanje odgovornosti nad njegovom provedbom, uspješno upravljanje rizicima i kvalitetno vođenje tima ljudi, nisu nimalo lagane dužnosti u tome poslu. Odlučno se uhvatiti ukoštac s njima i sa sigurnošću preuzeti na sebe obvezu nadzora provođenja projektnih zadataka, vještine su i odlike najvećih stručnjaka iz toga područja.

Voditelj ureda

Vođenje poslovnih knjiga, administracija, priprema projektne dokumentacije i poslovnih sastanaka, usklađivanje uredskog poslovanja, komunikacija s klijentima, partnerima i suradnicima ulazi u opis posla voditelja ureda. Organiziranost, komunikativnost i fleksibilnost presudno su važne sposobnosti za uspješno vođenje uredskog poslovanja. Međutim, u suvremenom poslovnom svijetu tvrtke i kompanije ne traže djelatnika koji će samo voditi poslovnu administraciju, nego predstavnika u vanjskome svijetu. Stoga voditelji ureda moraju nužno posjedovati znanje i iskustvo iz upravljanja ljudskim potencijalima i odnosima s javnošću. Sveobuhvatnost ovoga zanimanja zahtijeva trajno educiranje kako bi se postigao vlastiti razvitak i napredovanje poslovanja.

Za obavljanje svakog od navedenih zanimanja potrebni su znanje i poslovne vještine, koje možete steći u Institutu za menadžment. Polaznicima su na raspolaganju verificirani obrazovni programi koji se mogu upisati u e-radnu knjižicu. Trenutno su u tijeku upisi u 15. generaciju polaznika.

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.