Nova zanimanja sa uspješnim primjerima iz prakse

U usklađivanju obrazovanja s potrebama tržišta rada, Učilište Ambitio je jedan od svijetlih primjera kako treba planirati izradu i izvođenje novih programa obrazovanja. Potrebe današnjeg tržišta rada se vrlo brzo mijenjaju i to je glavni razlog zašto se događa rascjep između ponude i potražnje na tržištu rada odnosno zašto je došlo do nedostatka radne snage u raznim područjima djelatnosti.

Često se obrazovanje provodi za dobro poznata zanimanja jer je najlakše provoditi program obrazovanja po ustaljenim i poznatim kurikulumima ne obazirući se na ono što zapravo tržištu treba, a jedini ispravan način je prvo pitati tržište rada što mu treba ili što će mu uskoro trebati i onda temeljem iskazanih potreba programirati nastavne planove i programe. To je jedini ispravan način i to je ono što Učilište Ambitio čini.

Društvena odgovornost je presudna u gotovo svakom održivom razvoju pa tako i s aspekta obrazovanja. Prema poslodavcima treba pristupati partnerski osluškujući njihove razvojne planove u poslovanju. Učilište Ambitio je svaki svoj postojeći program obrazovanja razvilo na temelju istraživanja tržišta. 

Učilište Ambitio je do sada kroz pet godina obrazovalo pet stotina dentalnih asistenata, ali obrazovalo na način da svaki od njih iz Učilišta izađe sa primjenjivim znanjem, a kada polazniku prenesete primjenjivo znanje onda stekne i samopouzdanje i to je ključno. Nije dovoljno odraditi formalnosti i dodijeliti polazniku javnu ispravu, što se nažalost nerijetko događa u obrazovnim ustanovama.

Primjer je i program u zdravstvenom turizmu. Poslodavci čeznu za facilitatorima u zdravstvenom turizmu i gotovo svakog koji završi program za voditelja u zdravstvenom turizmu zaposle. Međutim, ljudi nisu svjesni potreba na tržištu rada posebno kada se radi o novim zanimanjima kao što je ovo. Naša je zadaća, osim kvalitetnog obrazovanja, buditi svijest o potrebama promjenjivog tržišta rada i spajati kvalitetne kadrove s poslodavcima koji diktiraju vrstu, ali i kvantitet potrebe.

Programi obrazovanja Učilišta Ambitio - uspješni primjeri u praksi

DINA MATUTINOVIĆ (polaznica 1. generacije programa stjecanja SSS i prekvalifikacije za zanimanje dentalni/a asistent/ica) 

2014. god. upisujem program prekvalifikacije za zanimanje dentalnog asistenta na učilištu Ambitio u Zagrebu.

Cijeli program nudi stručne i odlične predavače, te sam po završetku školovanja dobila svo potrebno znanje za rad.

Sama prekvalifikacija otvorila mi je niz novih mogućnosti, a time i lako zaposlenje.

Upotpunila život predivnim ljudima i novim prijateljima. Preporučam!!!!

Image and video hosting by TinyPic

Dina Matutinović je zaposlena na poziciji dentalne asistentice u Ordinaciji biološko-integrativne dentalne medicine Romane Brnčić, dr.dent.med.

MAJA LUKIĆ, završila je programu usavršavanja za poslove dentalnog asistenta 2017.godine

"Završetkom programa usavršavanja za poslove dentalnog asistenta u Učilištu Ambitio,  stekla sam nova znanja i vještine, koje mi pomažu na mom radnom mjestu i koje će mi pomoći u daljnjem profesionalnom razvoju. Odmah po završetku ostvarila sam i uvjete za dobivanje "Dozvole za rad"pri HKDM-u.  Toplo preporučujem svima!"

Image and video hosting by TinyPic

Maja Lukić zaposlena je u Poliklinici Rident iz Rijeke

Petra Galović, završila je program usavršavanja za voditelja u zdravstvenom turizmu

“ Dolaskom na novo radno mjesto prošla sam odjel marketinga i prodaje na talijanskom jeziku i neko vrijeme provela sam na recepciji u direktnoj komunikaciji s pacijentima iz raznih dijelova Europe. U svim odjelima pratio me je mentor koji mi je omogućio da kroz specifične zadatke dobijem uvid u poslovne procese, sliku o tome kako zdravstveni turizam funkcionira te sam imala priliku primijeniti znanja usvojena tijekom programa usavršavanja iz tema vezanih za zdravstveni turizam. Preporučam svima!”

Image and video hosting by TinyPic

Petra je napustila tadašnji posao i nakon završetka programa usavršavanja zaposlila se u tvrtki Zdravstveni turizam Martinko d.o.o., Zagreb

 

 

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.