Gradonačelnik osigurao studentima stipendije od novca iz vlastite plaće

Možete li zamisliti da gradonačelnik od svoje plaće osigura novčane potpore za studente? Ako je odgovor negativan, tu je čovjek koji će vas razuvjeriti. Naime, gradonačelnik Gospića je odlučio dati studentima stipendije koje će se osigurati od njegove plaće.

Karlo Starčević, gradonačelnik Gospića, raspisao je natječaj za dodjelu stipendija studentima za akademsku godinu 2018./2019. Ono što je vrlo zanimljivo u vezi natječaja jest točka tri koja kaže da će sredstva za isplatu stipendija osiguravaju se iz plaće samog gradonačelnika Starčevića.

U natječaju piše da je raspisan radi podizanja znanja i sposobnosti građana sa svog područja, radi zadovoljavanja potreba ustanova na području Grada Gospića u obrazovanju stručnjaka, te radi potpore i poticanja na daljnje školovanje učenika i studenata koji su tijekom dosadašnjeg školovanja ostvarili visoke rezultate i/ili imaju slabe imovinske prilike. 

Davatelj stipendije stipendira redovne studente s područja Grada Gospića na visokim učilištima, a koji imaju prijavljeno prebivalište na području Grada Gospića i to u neprekinutom trajanju od najmanje pet godina. Pod visokim učilištima smatraju se fakultet i umjetnička akademija u njegovom sastavu, veleučilište i visoka škola, piše u natječaju. U akademskoj godini 2018./2019. dodijelit će se 12 stipendija. Visina stipendije određena je visinom ostvarenog mjesta na Konačnoj listi prvenstva.

Zahtjev s potrebnom dokumentacijom za natječaj za dodjelu stipendije treba dostaviti od 13. studenoga 2018. godine do zaključno 23. studenog 2018. godine.

Prijave na natječaj dostavljaju se poštom na adresu: Karlo Starčević, Španjuša 9, 53 213 Donje Pazarište s naznakom: "Za natječaj za dodjelu stipendija" ili u elektroničkom obliku na e-mail adresu: licanka@pivovara-licanka.hr

Rezultati natječaja bit će objavljeni na portalima, web stranici Grada Gospića i oglasnoj ploči Grada Gospića u roku od 10 dana od dana završetka javnog natječaja. Nepotpuni i nepravodobno pristigli Zahtjevi neće se razmatrati.

Cijeli natječaj i obrazac prijave nalaze se na poveznici.

Izvor: MojFaks

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.