Liječnik otkrio trik kako smršaviti iako cijeli dan sjedite

Ne znate kako se natjerati na više kretanja, aktivnosti, a u konačnici i gubitak kilograma? Osim što za početak morate pronaći volju za mijenjanje životnih navika, postoji jedan jednostavan pokret koji vam može pomoći da se napokon pokrenete.

Liječnik John Morton, koji je i stručnjak za mršavljenje te voditelj kirurgije na Sveučilištu Stanford, otkrio je prema njegovom mišljenju najbolju strategiju za početak vježbanja. Točnije, otkrio je koji vam pokret, ako ga dovoljno puta ponovite, može pomoći da ojačate mišiće trbuha i stražnjice, ali i potrošite kalorije.

Stvar je potpuno jednostavna - ustanite sa stolice minimalno 30 puta dnevno.

Da, dobro ste pročitali.

U intervjuu za PopSugar otkrio je kako je upravo taj pokret odličan početak za ljude koji se ne kreću puno. No to je dobar početak isključivo ako se stvarno ne možete pohvaliti dobrom kondicijom, dok kod onih ljudi koji su već fizički aktivni, neće imati nikakvog utjecaja.

Ako se ipak odlučite isprobati ovu vježbu, pripazite kako je radite. Naime, ne zaboravite kada ustanete stegnuti mišiće trbuha i stražnjice, slično kao kad radite čučnjeve.

Izvor: Index.hr

Educentar koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.